Έντονη χαλαζόπτωση σε Καστοριά και Πέλλα τον Δεκαπενταύγουστο - Μεγάλες ζημιές

Η κακοκαιρία χτύπησε το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου σε περιοχές στην Πέλλα και στη Καστοριά όπου σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου σε περιοχές της Καστοριάς. Μάλιστα, το μέγεθος του χαλαζιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλο όπως διαπίστωσαν οι κάτοικοι, κάνοντας λόγο για «καρύδια». Από τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα στην Πτελέα της Καστοριάς, ενώ πιθανολογούνται ζημιές σε αρκετές καλλιέργειες. Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν σ' όλον τον νομό της Καστοριάς. Επίσης έντονη κακοκαιρία είχαμε και στην Πέλλα με την χαλαζόπτωση να χτυπάει ακόμη και στο κέντρο των Γιαννιτσών.

Αν και σχετικά μικρής διάρκειας, η νεροποντή και το χαλάζι, προκάλεσαν ζημίες με πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος, όπου το ρεύμα επανήλθε σχεδόν στις 2:20 το ξημέρωμα της Κυριακής. Καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες, από το Αρχοντικό, την Πέλλα, Ν. Πέλλα, μέχρι την Αξό και Ν. Μυλότοπο του δήμου Πέλλας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί φοβούνται για μεγάλη ζημία και στην ποικιλία Έβερτ μετά τα Άνδρος όπως και οι υπόλοιποι αγρότες για άλλες καλλιέργειες. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν καταγραφές.