Ομιλία της Προέδρου von der Leyen για την Πράσινη Εβδομάδα 2020

Αυτή η ευρωπαϊκή εβδομάδα πραγματοποιείται καθώς ανοίγουμε το δρόμο προς το Κουνμίνγκ. Χρειαζόμαστε και θέλουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα των παγκόσμιων διαπραγματεύσεων για τη βιοποικιλότητα.

Κυρίες και κύριοι,

Η αλλαγή του κλίματος και η απώλεια βιοποικιλότητας συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Ενισχύονται μεταξύ τους. Η ανάγκη δράσης δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη. Αυτό με οδηγεί ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι 'αυτό παρουσιάσαμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από μόλις 11 ημέρες στο γραφείο.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι το όραμά μας και ο χάρτης πορείας μας για να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη ουδέτερη για το κλίμα ήπειρο έως το 2050. Τον Μάρτιο, προτείναμε τον πρώτο νόμο για το κλίμα.

Στη συνέχεια ήρθε η πανδημία. Τώρα, πρέπει να σταματήσουμε την πορεία μας λόγω της πανδημίας; Φυσικά και όχι. Το αντίθετο.

Γι 'αυτό παρουσιάσαμε επίσης τη «στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030» τον Μάιο. Θα κλιμακώσει το έργο μας σε αυτό.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ως παράδειγμα: προστασία της φύσης. Εάν ενεργούμε αποφασιστικά, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ο Ιβηρικός λύγκας για παράδειγμα: ανέρχεται σε μια σειρά έργων που υποστηρίζονται από το EU LIFE, ένα από τα πιο απειλούμενα ζώα στην Ευρώπη αναρρώνει. Υπήρχαν μόνο 100 Ιβηρικά λύγκα πριν από 20 χρόνια. Σήμερα έχουμε περισσότερα από 600 από αυτά.

Όταν δίνουμε μια ευκαιρία στη φύση, δείτε τι θετική απόδοση παίρνουμε.

Επιτρέψτε μου να κάνω ένα άλλο παράδειγμα με την αποκατάσταση της φύσης. Αποκαθιστώντας τις πλημμύρες, τους τύρφης και άλλους οικοτόπους πλούσιους σε άνθρακα, μπορούμε να αυξήσουμε τους καταβόθρες άνθρακα καθώς και να επαναφέρουμε τη βιοποικιλότητα. Διακυβεύεται εδώ μια σαφής τριπλή νίκη: Κερδίστε για το κλίμα, κερδίστε για τη βιοποικιλότητα και κερδίστε για θέσεις εργασίας.

Για παράδειγμα, η αποκατάσταση κατεστραμμένων παράκτιων οικοτόπων θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας στην ασφάλεια των ακτών, στη θαλάσσια και επίγεια οικολογία, στην υδρολογία, στη γεωχημεία, στη μηχανική, στη διακυβέρνηση και στη συντήρηση.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, καλούμε όλους να συμμετάσχουν στη δράση μας για να σταματήσουν οι απώλειες της βιοποικιλότητας.

Είστε πολλοί σήμερα, προερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ευρώπης, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των μικρών χωριών και των μεγάλων πόλεων, των νεοσύστατων επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και των πολυεθνικών.

Και υπάρχουν όλο και περισσότεροι σύμμαχοι στον κόσμο: Ανάπτυξη και ανθρωπιστικές οργανώσεις. εταιρείες και πόλεις · Οργανώσεις νεολαίας και πίστης · και φυσικά όλες οι χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο που θέλουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια βιοποικιλότητας.

Σε εκδηλώσεις όπως αυτή η Πράσινη Εβδομάδα αισθάνεται κανείς την ενέργεια. Αυτό παίρνει την αποφασιστικότητα να μεταμορφώσει την οικονομία και την κοινωνία μας.

Συνεργαζόμαστε. Παρέχουμε ηγεσία για να μας βοηθήσουν να συμφωνήσουμε για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα στο Kunming τον επόμενο χρόνο.

Παγκόσμιοι κανόνες που είναι σαφείς, μετρήσιμοι που μας επιτρέπουν, να λογοδοτούμε μεταξύ μας.

Ας δράσουμε, ο καθένας μας, χωρίς καθυστέρηση.

Μπορείτε να βασιστείτε στη δέσμευσή μου.

Σας ευχαριστώ.