Αποχαιρετιστήριο στον Θωμά Μακιό

Ανέπτυξε μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα

του Χριστόδουλου Αντωνιάδη,  Σύμβουλος Διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς και Πρόεδρος ΔΣ της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες ο Θωμάς Μακιός. Ο Θωμάς του Στράτου, του Θρασύβουλου, του Θρασύβουλου, της Σοφίας. Ο δικός μας Θωμάς. Η πανδημία δυστυχώς δεν επέτρεψε σε όσους πολλούς τον γνωρίζαμε να τον αποχαιρετίσουμε με φυσική παρουσία, όπως θα θέλαμε.

Η απώλεια είναι μεγάλη ασφαλώς και κυρίως για τους δικούς του ανθρώπους και τους συνεργάτες του. Είναι μεγάλη και για τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα μια που όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες αρετές με τις οποίες -παρέα και αρμονικά με τον αδελφό του Στράτο- πορεύτηκε σχεδόν 50 χρόνια στο «επιχειρείν».

Ήθος ενάρετο, δημιουργία, όραμα, τόλμη, αφοσίωση και επιχειρηματική συνέπεια.

Η επιχειρηματική του διαδρομή θα «διδάσκεται» για πολλά χρόνια στις επόμενες γενιές και φυσικά θα είναι το ισχυρό αποτύπωμα και η πυξίδα που θα κατευθύνει με επιτυχία η νεότερη γενιά τη συνέχιση των εργασιών της MΑΚΙΟΣ ΑΕ στις μεταφορές και τα LOGISTICS.

Αν, όπως διδάσκει η θρησκεία μας, η μνήμη κρατάει ζωντανούς αυτούς που φεύγουν, τον Θωμά, τον δικό μας Θωμά, θα τον έχουμε πάντα στην ψυχή μας και για τις αρετές του που προίκισαν το επιχειρείν στη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνέχεια στους πολύ άξιους διαδόχους της νέας γενιάς θα θυμίζει και σε μας πάντα τον Θωμά Μακιό.