Τελεσίγραφο στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου ο Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους ηλεκτροπαραγωγούς και έστειλε «αυστηρό» μήνυμα

Συστάσεις στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες, απηύθυνε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την άνοδο της τιμής ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά εξισορρόπησης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου ο Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους ηλεκτροπαραγωγούς και έστειλε «αυστηρό» μήνυμα.

Κατά τις ίδιες πηγές οι παραγωγοί απάντησαν ότι όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες μέρες είναι νόμιμα. Ο υπουργός, όπως λένε στελέχη του περιβάλλοντος του απάντησε ότι «δεν είναι πάντως δεοντολογικά. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί οτι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές», φέρεται να είπε.

Γι αυτό και ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με κύκλους του ΥΠΕΝ, ζήτησε από όσους το κάνουν να ακούσουν το μήνυμα της κυβέρνησης, διαφορετικά από Δευτέρα το Υπουργείο θα αντιδράσει.