Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι αγρότες στον κόσμο

Τα επιτεύγματά τους τους επιτρέπουν να κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο . Οι πλουσιότεροι αγρότες στον κόσμο μπορεί να μην περνούν όλη την ημέρα στον αγρό, αλλά είναι πάντα στο γραφείο, συντονίζοντας τις επιχειρήσεις τους.

Όταν λέτε « αγρότης », συνήθως σκέφτεστε ένα άτομο που περνά τον περισσότερο χρόνο του στο χωράφι, προσπαθώντας να πάρει τις καλύτερες καλλιέργειες ακόμα και όταν τα στοιχεία είναι εναντίον τους. Αλλά στο τοπίο της σύγχρονης γεωργίας, οι νέες τεχνολογίες προωθούν την ανάπτυξη επιτυχημένων αγροκτημάτων στις επιχειρήσεις.

Υπάρχουν αγρότες που κατάφεραν να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα. Τα επιτεύγματά τους τους επιτρέπουν να κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο . Οι πλουσιότεροι αγρότες στον κόσμο μπορεί να μην περνούν όλη την ημέρα στον αγρό, αλλά είναι πάντα στο γραφείο, συντονίζοντας τις επιχειρήσεις τους.

  • 8. Χάουαρντ Μπάφετ
  • 7. Colin και Dale Armer
  • 6. Τόνι Περίχ
  • 5. Blairo Maggi
  • 4. Χάρι Στίν
  • 3. Liu Yonghao
  • 2. Stewart και Lynda Resnick
  • 1. Liu Yongxing

8. Χάουαρντ Μπάφετ

Ο Howard Buffet δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, από τις επιχειρήσεις και την πολιτική, στη γεωργία, τη διατήρηση και τη φωτογραφία. Είναι ο μέσος γιος του δισεκατομμυριούχου Warren Buffet.

Μετά την αποχώρησή του από 3 κολέγια, ο Howard Buffet αποφάσισε να γίνει αγρότης καλαμποκιού και σόγιας. Επιβλέπει ένα μεγάλο οικογενειακό αγρόκτημα στο Ιλινόις και πολλά αγροκτήματα στη Νεμπράσκα, μαζί με τον γιο του. Επιβλέπει επίσης τρία ερευνητικά αγροκτήματα στην Αριζόνα, το Ιλινόις και τη Νότια Αφρική. Ο Χάουαρντ Μπάφετ υπερηφανεύεται για τη διατήρηση των αγροκτημάτων του χωρίς τη βοήθεια της περιουσίας της οικογένειας Μπουφέ, με τη δική του αξία να εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

7. Colin και Dale Armer

Η οικογένεια Armer έχει εξασφαλίσει μια θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στη Νέα Ζηλανδία, χάρη στην εξαιρετικά επιτυχημένη γαλακτοκομική φάρμα τους. Είναι κάτοχοι της Dairy Holdings, του μεγαλύτερου ομίλου γαλακτοπαραγωγής στη Νέα Ζηλανδία αξίας περίπου 535 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Colin και η Dale Armer ξεκίνησαν την επιχείρησή τους μια οικογενειακή γαλακτοκομική φάρμα στη δεκαετία του 1990, αλλά τώρα ο όμιλος κατέχει και εκμεταλλεύεται 58 γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις στο Νότιο Νησί, μαζί με τη στήριξη βοσκοτόπων για τις αγελάδες.

6. Τόνι Περίχ

Ο Τόνι Περίχ και ο αδελφός του κληρονόμησαν μια γαλακτοκομική φάρμα από τους γονείς τους. Το αγρόκτημα ιδρύθηκε το 1951, ξεκινώντας από 25 αγελάδες αρμέγματος. Σήμερα, το αγρόκτημα διαθέτει περισσότερες από 2000 αγελάδες και διαθέτει σταθμούς στο West Wyalong και Trangie στην Αυστραλία, όπου η εταιρεία καλλιεργεί σπόρους και εκτρέφει αποθέματα. Η καθαρή αξία του Tony Perich εκτιμάται σε 750 εκατομμύρια δολάρια.

5. Blairo Maggi

Θα μπορούσατε να πείτε ότι ο Blairo Maggi έχει τη γεωργική επιχείρηση στο αίμα του, καθώς είναι ο γιος του Andre Maggi, ο οποίος ίδρυσε τον Όμιλο Andre Maggi, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό παραγωγό σόγιας στον κόσμο. Το συγκρότημα ανέφερε πωλήσεις 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2012, εξασφαλίζοντας μια θέση για τον Blairo Maggi στους πλουσιότερους άντρες του Forbes στον κόσμο.

Ο Όμιλος Andre Maggi διευθύνεται από τη σύζυγο του Andre Lucia, αλλά ο Blairo Maggi κατέχει περισσότερο από το 16% του γκρουπ. Η εταιρεία ενδιαφέρεται για λιπάσματα, ενέργεια, εξαγωγή καουτσούκ και μεταφορά.

Ο Blairo Maggi εξελέγη κυβερνήτης του κράτους Mato Grosso στη Βραζιλία το 2002. Ο Mato Grosso είναι ουσιαστικά καταφύγιο για την παραγωγή σόγιας. Τώρα, είναι γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία Mato Grosso, πιέζοντας για την αγορά αποζημίωσης άνθρακα, για να αποτρέψει τους αγρότες από τη μείωση των δασών.

4. Χάρι Στίν

Κατατάχθηκε από το περιοδικό Forbes το πλουσιότερο άτομο στην πολιτεία της Αϊόβα το 2015, ο Χάρι Στίν είναι ο εγκέφαλος πίσω από την Stine Seed, μια επιτυχημένη εταιρεία γενετικής. Έχει εκτιμώμενη αξία περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων $.

Ο Χάρι Στίν μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα λίγο έξω από το Ντε Μόιν και ξεκίνησε την επιχείρηση αναπαραγωγής σπόρων στη δεκαετία του 1960. Πάσχοντας από δυσλεξία και ήπιο αυτισμό, ο Stine είναι ένας άγριος όταν πρόκειται για δεδομένα και μαθηματικά. Η Stine Seed είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικών σπόρων στον κόσμο, δημιουργώντας μερικούς από τους πιο γενετικά σπόρους σόγιας.

3. Liu Yonghao

Ο Liu Yonghao είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, με περιουσία που εκτιμάται από το Forbes το 2016 στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, που χτίστηκε αρχικά σε μια φάρμα κοτόπουλου και ορτυκιού που ίδρυσε με τους αδελφούς του.

Ο Liu Yonghao ξεκίνησε την καριέρα του ως δάσκαλος σε μια τεχνική σχολή. Το 1982, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, μαζί με τους τρεις αδελφούς του. Για να συγκεντρώσουν χρήματα και να χρηματοδοτήσουν την επιχειρηματική ιδέα, οι τέσσερις πούλησαν τα ποδήλατα και τα ρολόγια τους, καταφέρνοντας να πάρουν περίπου 120 δολάρια, το κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Τα αδέρφια επένδυσαν τα χρήματά τους για την αγορά και την εκτροφή ορτύκια και κοτόπουλα και τα πουλούσαν σε αγρότες στην επαρχία Sichuan. Μεγάλωσαν την επιχείρησή τους ξεκινώντας ένα δίκτυο πωλήσεων για ζωοτροφές.

Το 1992, η επιχείρησή τους, Hope Group ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εφοδιασμού με ζωοτροφές και ένας από τους μεγαλύτερους μη κυβερνητικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων στη χώρα. Το 1996, τα τέσσερα αδέλφια χώρισαν τη γεωργική τους αυτοκρατορία. Ο Liu Yonghao μετονόμασε την επιχείρησή του ως New Hope Group.

Η εταιρεία του είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες γεωργικές εταιρείες στην Κίνα. Το 2013 παραχώρησε τα ηνία της επιχείρησης στην κόρη του, Liu Chang, αλλά έχει διατηρήσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στην πορεία, ο Liu Yonghao έχει διαφοροποιήσει τις επιχειρήσεις του, σε κτηματομεσιτικές και χημικές βιομηχανίες. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της China Minsheng Bank.

2. Stewart και Lynda Resnick

Το μεγαλύτερο μέρος της οικογενειακής περιουσίας του Resnick, εκτιμάται σε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχεται από τα φιστίκια και τα αμύγδαλα που καλλιεργούνται σε μια έκταση 64.000 στρεμμάτων στην Καλιφόρνια. Επένδυσαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε βιώσιμες τεχνολογίες, για να δημιουργήσουν ανθεκτικά στην ξηρασία φυστίκια, για να προσαρμοστούν στην τρέχουσα ξηρασία στην Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια.

Η γεωργική τους επιχείρηση ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αφού παντρεύτηκαν, όταν ο Stewart Resnick αποφάσισε να επενδύσει σε μεγάλες εκτάσεις γεωργικής γης στην Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνιας. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας τους, Wonderful Company αγοράζονται από σχεδόν τους μισούς Αμερικανούς. Οι σειρές προϊόντων περιλαμβάνουν μανταρίνια, νερό Fiji ή POM Wonderful.

1. Liu Yongxing

Μαζί με τα αδέρφια του, ο Liu Yongxing ξεκίνησε ένα μικρό αγρόκτημα κοτόπουλων και ορτυκιών τη δεκαετία του 1980, καθιστώντας τις δεκαετίες έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, με περιουσία περίπου 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δημιούργησε το East Hope Group στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αφού χώρισε τους δρόμους με τα άλλα τρία αδέλφια του. Όλα τα αδέλφια ξεκίνησαν τις δικές τους εταιρείες αγροτικών επιχειρήσεων, με τον Liu Yongxing και τον αδερφό του Liu Yonghao να κατατάσσονται στην πλουσιότερη λίστα του Forbes. Ο Όμιλος East Hope δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας, των ακινήτων και της βαριάς βιομηχανίας. Στη γεωργική βιομηχανία, η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή ζωοτροφών, με μια γκάμα προϊόντων άνω των 100 προϊόντων.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, παρόλο που όλοι οι άνθρωποι σε αυτήν τη λίστα είναι εκατομμυριούχοι ή ακόμη και δισεκατομμυριούχοι, όλοι κερδίζουν την τύχη τους από τη γεωργία, κανένας από αυτούς δεν κατέχει καμία από τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις στον κόσμο . Ωστόσο, αξίζει να εκτιμηθεί ότι, με μερικές εξαιρέσεις, όλοι οι άνθρωποι σε αυτήν τη λίστα είναι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι που είχαν το θάρρος να επενδύσουν τα χρήματά τους και το χρόνο τους στη γεωργική βιομηχανία, αντιμετωπίζοντας ένα πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

πηγη