Ψάρεμα: Τα νέα δεδομένα μετά τη «διόρθωση» των μέτρων

Ανακοινώσεις για το ψάρεμα περιλάμβαναν οι αλλαγές στα μέτρα στο lockdown, καθώς πλέον το ψάρεμα επιτρέπεται αλλά υπό προϋποθέσεις, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιτρέπεται από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Ειδικότερα, στο εξής το ψάρεμα επιτρέπεται αλλά η απόφαση αφορά αποκλειστικά στους ερασιτέχνες αλιείς και μόνο όσοι διαμένουν σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

Προσοχή όμως: Δεδομένου ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, δεν μπορεί κάποιος να μετακινηθεί με αυτοκίνητο σε άλλη περιοχή -φυσικά ούτε εκτός νομού- για να πάει για ψάρεμα. Κατά συνέπεια, μπορούν πλέον να πάνε για ψάρεμα μόνον όσοι είναι κάτοικοι δήμων δίπλα σε θάλασσα.