Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών καθώς και οι έντονες αντιδράσεις

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την τελική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας από το Κράτος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών (στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας) καθώς και για τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία. Ακολουθεί  επιστολή:

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για ένα φλέγον ζήτημα πού κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Κρήτης και σε πολλές άλλες περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών όπου μεγάλο μέρος της Κρητικής Υπαίθρου (και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας) απεικονίζεται ως Δασική Έκταση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την τελική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας από το Κράτος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει σε ολόκληρη την Κρήτη - Ελλάδα είναι έντονες και διαμηνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί η ολοκλήρωση ενός «ενδεχομένως» οργανωμένου σχεδιασμού υφαρπαγής της περιουσίας των προγόνων μας.

Η απάντηση από την επίσημο Κράτος σε όλο αυτόν τον αναβρασμό, ήταν η 6 μήνη παράταση της υλοποίησης αυτού του σχεδίου, χωρίς όμως να ορίζει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προβεί ώστε ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία

Από τα παραπάνω, σας καλούμε να συμβάλλετε τα μέγιστα στην καθολική ενημέρωση των Ελλήνων του Εξωτερικού, ο οποίοι θα χάσουν την περιουσία τους ταυτόχρονα με την κύρωση των συγκεκριμένων Δασικών Χαρτών.

Σας καλούμε επίσης, να αποστείλετε με την σειρά σας Υπόμνημα Διαμαρτυρίας, με στόχο την ουσιαστική τροποποίηση του Νομοσχεδίου και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συρθούν οι πολίτες σε μια αέναη προσπάθεια να αποδείξουν τα αυτονόητα.