Νέα πρωτοβουλία για την αγορά άνθρακα από την Corteva

Η Corteva Agriscience είναι αφοσιωμένη στην παροχή στους πελάτες μας καλύτερων λύσεων στην κατηγορία για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων, ενώ ενισχύει τις επιχειρήσεις τους.

Η Corteva Agriscience ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για την αγορά άνθρακα την Πέμπτη, η οποία στοχεύει αρχικά σε καλλιεργητές στο Ιλλινόις, την Ιντιάνα και την Αϊόβα, σύμφωνα με τον James C. Collins, Jr., Chief Executive Office για την εταιρεία.

Ο Collins λέει ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Παροχή στους αγρότες πρόσβασης σε νέες αγορές μέσω ενός απλού και ευέλικτου τρόπου πώλησης πιστώσεων άνθρακα σε μια δίκαιη τιμή με τους όρους του αγρότη.
• Επιτρέποντας στους αγρότες να κερδίζουν συνήθως 5 έως 20 $ ανά στρέμμα ετησίως, εισάγοντας καλλιέργειες κάλυψης ή / και μειώνοντας το άροτρο με τη βοήθεια του συμβούλου τους στην Corteva.
• Επαλήθευση τρίτου μέρους από ανεξάρτητο πάροχο αγορών, το Ecosystem Services Marketplace Consortium (ESMC), μια μη κερδοσκοπική κοινοπραξία που λειτουργεί για την αποζημίωση παραγωγών που βελτιώνουν το περιβάλλον μέσω των γεωργικών πρακτικών τους. Η Corteva είναι μέλος της κοινοπραξίας.
• Προσφέροντας ευελιξία στους αγρότες να συνεργάζονται με άλλους αγοραστές πίστωσης άνθρακα στο μέλλον. Μετά την αρχική περίοδο, οι αγρότες μπορούν να συνεχίσουν με την Corteva Agriscience ή να επιλέξουν να πουλήσουν νέες πιστώσεις στον προτιμώμενο αγοραστή τους στην αγορά ESMC.

Ο Collins λέει ότι η αρχική προσφορά θα επιτρέψει τη διαδικασία δέσμευσης άνθρακα, θα διευκολύνει την πρόσβαση σε πιστώσεις άνθρακα και θα δημιουργήσει ευέλικτες λύσεις για να βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την κερδοφορία συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε μια λύση για την κλιματική αλλαγή.

Η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί σε νέες γεωγραφικές περιοχές και καλλιέργειες για την καλλιεργητική περίοδο 2022.

Επιπλέον, η Corteva δημιούργησε το Πρόγραμμα Ηγετικών Θετικών για το Κλίμα του 2021, το οποίο θα αναγνωρίσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους "πρώτων υιοθετών" που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία πρακτικές γεωργικής θετικής για το κλίμα. Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζουν τους στόχους βιωσιμότητας της Corteva το 2030 και αποτελούν βασικά στοιχεία της θετικής δέσμευσης της εταιρείας για το κλίμα.

«Ως εταιρεία που έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους αγρότες να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να εργαστούν για να διασφαλίσουν την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, επικεντρωνόμαστε στην προώθηση προηγμένων καινοτομιών στην αγορά που θα βοηθήσουν στην αύξηση της απόδοσης και της κερδοφορίας, ενώ παράλληλα θα έχουν μετρήσιμο αντίκτυπο στη μείωση της κλιματικής αλλαγής», λέει ο Collins, σε δελτίο τύπου.

«Αξιοποιώντας το πλήρες φάσμα των σπόρων μας, της προστασίας των καλλιεργειών, της ψηφιακής τεχνολογίας και της αγρονομικής εμπειρογνωμοσύνης, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που αναπτύσσουμε σε αυτό το χαρτοφυλάκιο αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη πρόοδό μας στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που θέσαμε για την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας, προς όφελος των πελατών , η εταιρεία μας και ο πλανήτης μας », προσθέτει.

Η Anne Alonzo, ανώτερη αντιπρόεδρος, εξωτερικές υποθέσεις και διευθύνων σύμβουλος αειφορίας, Corteva Agriscience, προσθέτει: «Αναγνωρίζουμε τον επείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής για να διασφαλίσουμε ότι οι αγρότες θα είναι σε θέση να παράγουν μια υγιή προμήθεια τροφίμων για τις επόμενες γενιές. Υπάρχει αυξημένη κατανόηση ότι ο βιώσιμος περιορισμός της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο κρίσιμος για το περιβάλλον μας, αλλά και για τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης υγείας του γεωργικού τομέα παγκοσμίως. Η Corteva Agriscience είναι αφοσιωμένη στην παροχή στους πελάτες μας καλύτερων λύσεων στην κατηγορία για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων, ενώ ενισχύει τις επιχειρήσεις τους. "

Χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών άνθρακα και οικοσυστημάτων

Το νέο χαρτοφυλάκιο της Corteva Carbon and Ecosystem Services, μέρος της ψηφιακής επιχειρηματικής πλατφόρμας της Corteva, θα παρέχει στους αγρότες απλή και σαφή πρόσβαση σε κίνητρα και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με βιώσιμες και αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές, λένε αξιωματούχοι της εταιρείας.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Corteva με υποστήριξη αγρονομίας, ψηφιακές λύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες άνθρακα και πρόσβαση στις αγορές άνθρακα θα βοηθήσει τους αγρότες να κάνουν επιπτώσεις και βιώσιμες αλλαγές που θα αποφέρουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Οι εξειδικευμένοι ειδικοί της Corteva για τον άνθρακα θα συνεργαστούν με αγρότες και συνεργάτες της βιομηχανίας σε όλο το σύστημα τροφίμων και γεωργίας για να αποκαλύψουν ευκαιρίες στην αγορά άνθρακα. Η πρωτοβουλία βασίζεται στην ισχυρή ιστορία της Corteva που δίνει προτεραιότητα στους αγρότες, όπως φαίνεται από τη διευκόλυνση της εταιρείας για την πρώτη σύγχρονη πληρωμή άνθρακα το 2019 σε έναν αγρότη για την υιοθέτηση αναγεννητικών πρακτικών και τη λήψη πιστώσεων άνθρακα.

Οι αγρότες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες στην αγορά άνθρακα μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ