ΠΟΓΕΔΥ: Να συμπεριληφθούν οι δασολόγοι στο Πράσινο Ταμείο

Διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται για αβλεψία αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή που προφανώς δεν βάζει σε καμία προτεραιότητα την προστασία και ανάδειξη του Δασικού πλούτου.

Η ΠΟΓΕΔΥ από όταν πραγματοποιήθηκε η αντιεπιστημονική και πρωτότυπη μετακίνηση του Δασικού Τομέα στο Υπουργείο Χωροταξίας και Ενέργειας είχε προβλέψει τα όσα θα ακολουθούσαν. Δυστυχώς δεν βγήκαμε ψεύτες αφού η νομοθέτηση των τελευταίων δέκα ετών έχει φέρει τον Δασικό Τομέα σε εποχές που μόνο με επαρκή προστασία και ανάδειξη δεν έχουν σχέση.

Παρόλα αυτά πιστεύαμε ότι με την πάροδο των χρόνων η φιλοξενία του τομέα στο παραπάνω Υπουργείο θα δημιουργούσε συνθήκες ισορροπίας και εν τέλει σεβασμού ενός από τους πυλώνες του Πρωτογενή Τομέα. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση πέσαμε έξω αφού με κάθε τους ενέργεια οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποδεικνύουν ότι τα δάση αποτελούν για αυτούς εμπόδιο και όχι μοχλό ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά στον πρόσφατο ορισμό του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου δεν προβλέφθηκε ούτε μια θέση για να καλυφθεί από Δασολόγο. Φαίνεται ότι τα δάση και ο Τομέας είναι χρήσιμα μόνο για τα έσοδα του Ταμείου, οι Δασολόγοι όμως δεν μπορούν να έχουν ενεργή άποψη για τον τρόπο που διατίθενται οι πόροι του Ταμείου και δη για την ανάπτυξη και προστασία των δασών. Εκτός και αν τα τελευταία δεν αποτελούν προτεραιότητες του Υ.Π.ΕΝ..

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.ΕΝ. να διορθώσει την απόφαση για ορισμό Δ.Σ. στο Πράσινο Ταμείο συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και Δασολόγους. Διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται για αβλεψία αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή που προφανώς δεν βάζει σε καμία προτεραιότητα την προστασία και ανάδειξη του Δασικού πλούτου.