Nέο Οργανόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η ΠΟΓΕΔΥ δια του προέδρους της Ν. Κακαβά τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί αυτός ο νέος Οργανισμός διότι ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες του Πρωτογενή Τομέα .

Την Παρασκευή 17-12-2021 η ΠΟΓΕΔΥ κλήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας να συμμετάσχει στην συζήτηση του νέου Οργανογράμματος της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας ως η καθ΄ ύλην αρμόδια Ομοσπονδία Θεσμική Εκπρόσωπος των Γεωτεχνικών.

Η ΠΟΓΕΔΥ δια του προέδρους της Ν. Κακαβά τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί αυτός ο νέος Οργανισμός διότι ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες του Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας που είναι κατ΄ εξοχήν Αγροτοκτηνοτροφικός και συγκεκριμένα:

  1. Επανέρχονται δομές που τα καταστροφικά μνημόνια είχαν καταργήσει (Δ/νσεις Κτηνιατρικής στις Περιφερειακές Ενότητες, Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων).
  2. Οι υπηρεσίες διαχωρίζονται με βάση το αντικείμενό τους και το επιστημονικό υπόβαθρο. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται εξειδικευμένη και στέρεα επιστημονική γνώση και όχι γενικόλογη και ασαφή διοίκηση στα πρότυπα των μνημονιακών απαιτήσεων, που εν τέλει υπηρετούν απλώς την μείωση του κόστους και την εξαφάνιση του δημόσιου γεωτεχνικού υπαλλήλου. Διαφορετικά θα μείνουμε πολύ σύντομα, με γραφειοκράτες Δ/ντες και αποστειρωμένες Υπηρεσίες, χωρίς αγρότες και κτηνοτρόφους.
  3. Στηρίζεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών. Διατηρούνται και δημιουργούνται δομές κοντά στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.
  4. Δίνονται κίνητρα για τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους, ώστε να στελεχώνουν τις αποκεντρωμένες δομές και να μην συνωστίζονται στα αστικά κέντρα. Τονίζουμε ξανά ότι οι γεωτεχνικοί που βρίσκονται στην περιφέρεια της Περιφερείας φυλάσσουν Θερμοπύλες. 

Δυστυχώς και η αντιπολίτευση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και οι εκπρόσωποι εργασιακών σωματείων ξεπερνώντας ακόμη και αυτήν την τρόικα και τα μνημόνια με την άρνησή τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να γίνουν οι Γεωτεχνικές Δομές λειτουργικές και όχι οπισθοδρομικές.

Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Όσον αφορά το προβάδισμα των Γεωτεχνικών στις θέσεις ευθύνης ήρθε και θα μείνει.

Ας το καταλάβουν επιτέλους οι ελάχιστοι εργασιακοί Σύλλογοι που εκπροσωπούν ατομικά συμφέροντα.