ΠΣΕ ΟΓΑ: Καταγγέλλουμε την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΑ σε ιδιώτες

Με την πλήρη υποταγή της Διοίκησης του Οργανισμού στις εντολές του εποπτεύοντος υπουργείου…

Ανακοίνωση του ΠΣΕ ΟΓΑ:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά την επανειλημμένη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΑ σε ιδιώτες. Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση αφορά κατεξοχήν στην παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό πολίτες, αφού προηγήθηκε η εκχώρηση της φύλαξης των κτηριακών δομών και (έστω προσωρινά) της καθαριότητας.

Με την πλήρη υποταγή της Διοίκησης του Οργανισμού στις εντολές του εποπτεύοντος υπουργείου…

- η πάγια ανάγκη της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών αναγορεύθηκε σε έκτακτη, προκειμένου να εκχωρηθεί με διαδικασία «διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση» σε ιδιώτες,

- το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσόμενων Πολιτών, που λειτουργούσε αποτελεσματικά με προσωπικό του Οργανισμού, ουσιαστικά καταργήθηκε,

- αντιθέτως, δρομολογήθηκε η «αποζημίωση» ιδιωτικής εταιρείας με τεράστια ποσά για την παροχή αμφιβόλου(!) ποιότητας και επάρκειας υπηρεσιών, αντί αυτά να διατεθούν για την ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ με μόνιμο προσωπικό,

- οι εργαζόμενοι μετατραπήκαμε σε μεσάζοντες ενός ανειδίκευτου call center, με διαδικασίες που τελικά επιβάρυναν το σύνολο των εργασιών του Οργανισμού.

Και τώρα έρχεται η «αναβάθμιση» όλων αυτών μέσω του πολυδιαφημισμένου και χρυσοπληρωμένου τηλεφωνικού κέντρου 1555 και μιας νέας «πλατφόρμας», που από τα πρώτα δείγματά της φαίνεται ότι θα επιδεινώσει την παρεχόμενη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση προς τους πολίτες και θα εξωθήσει στην περαιτέρω εργασιακή εξαθλίωση και εξάντληση όσων συναδέλφων μας θα κληθούν να τη χρησιμοποιήσουν, ενώ θα έχει ως αναπότρεπτο αποτέλεσμα τη συσσώρευση νέων εκκρεμοτήτων στα αντικείμενα εργασίας, που θα ανατροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο.

Είναι ολοφάνερο ότι από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ και το εποπτεύον υπουργείο προκρίνεται η ανάθεση μιας νέας αρμοδιότητας σε ήδη επιβαρυμένες εργασιακά και αποδεκατισμένες αριθμητικά οργανικές μονάδες. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, ζητήθηκε από τους συναδέλφους μας να αποστείλουν τον ατομικό τους Αριθμό Φορολογικού Μητρώου στην ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται την εν λόγω εφαρμογή!

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η απαίτηση κοινοποίησης προσωπικών μας δεδομένων, όπως είναι ο Α.Φ.Μ., σε ιδιωτική εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν θα γίνει με τη συναίνεσή μας. Αν η Υπηρεσία θεωρεί ότι προσωπικά μας δεδομένα, όπως ο Α.Φ.Μ., τα οποία είναι ήδη σε γνώση της, μπορούν να διαβιβαστούν σε ιδιωτικές εταιρείες, ας το κάνει με δική της ευθύνη, και πάντως όχι με τη δική μας σύμφωνη γνώμη.

Κατά συνέπεια, καλούμε τους καθ’ ύλην αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα την ανωτέρω οδηγία και τους συναδέλφους μας να μη συναινέσουν στη γνωστοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων για υπηρεσιακούς λόγους, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΠΕΚΑ ΚΑΙ ΕΦΚΑ.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ.