Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα

Ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας.

Νέες αποφάσεις βγήκαν μετά την σύσκεψη των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας το απόγευμα της Δευτέρας καθώς οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Όπως διευκρινίζει στο onlarissa.gr o πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής, κ. Ρίζος Μαρούδας, σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στις 2 μ.μ. αναμένονται αγρότες με τα τρακτέρ τους από Τερψιθέα, Ραχούλα και άλλα χωριά της περιοχής για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το μπλόκο της Νίκαιας.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τον κ. Μαρούδα αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή δεκάδες τρακτέρ να συγκεντρωθούν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ωστόσο την Πέμπτη θα γίνει νέα σύσκεψη για να ληφθούν και νέες αποφάσεις στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως αύριο Τρίτη πρωί, οι αγρότες αναμένεται θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας, θέλοντας να ζητήσουν αποζημιώσεις για την κακοκαιρία που έπληξε τις καλλιέργειές τους το τελευταίο διάστημα.

Κλιμακώθηκαν χθες και οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιγιαλεία με τους συγκεντρωμένους να ανάβουν τεράστιες φωτιές  προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση για περαιτέρω ελαφρύνσεις στα κόστη παραγωγής τους.

Ειδικότερα, αγρότες της περιοχής άναψαν φωτιές στον κόμβο Μεγανίτη με τις τεράστιες φλόγες και τον πυκνό, μαύρο καπνό να δίνουν ξεχωριστό τόνο στην κινητοποίηση.

Σύμφωνα με το pelop.gr, νωρίτερα το πρωί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου συγκεντρώθηκε στο Νοσοκομείο και κατευθύνθηκε προς την «Ολυμπία Οδό» και συγκεκριμένα στον Κόμβο Μεγανίτη, τον οποίο και έκλεισαν.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης, ο αποκλεισμός αυτός μπορεί να είναι ολιγόωρος, αλλά και «μόνιμος»!

Την ίδια ώρα, αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στις δύο πλευρές οδικών δικτύων στην Άρτα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα και την Κρήτη και στην Ηλεία. Επίσης, πραγματοποιούνται συσκέψεις μεταξύ των αγροτών, προκειμένου να αποφασιστεί η κάθοδος τρακτέρ και σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Νάουσα, Βέροια, Σέρρες και Καβάλα και αλλού.

Παράλληλα, αναμένεται να βγουν τρακτέρ στις πλατείες χωριών της ανατολικής Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα σε Επανομή  Βασιλικά, Τρίλοφο και Θέρμη. Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στις πλατείες μέχρι το βράδυ της Τρίτης και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους. Προς το παρόν δεν αναμένεται να κλείσουν κάποιο δρόμο.

Πηγή: onlarissa.gr, pelop.gr