Η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης ζητά δραστική μείωση της κατανάλωσης κρέατος

Η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης Svenja Schulze (SPD) κάλεσε τους πολίτες στη Γερμανία να τρώνε λιγότερο κρέας. «Θα βοηθούσε την προσφορά σιτηρών στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

Η Γερμανίδα υπουργός ανάπτυξης Svenja Schulze (SPD)δήλωσε στο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) ότι η γεωργία πρέπει να γίνει πιο βιώσιμη. Εκείνη προειδοποίησε. «Δεν είναι πολυτέλεια που μπορεί να αναβληθεί».

Περίπου το 60 τοις εκατό του καλαμποκιού που παράγεται παγκοσμίως μόνο χρησιμοποιείται για τη διατροφή των ζώων. Το ίδιο συμβαίνει και με το σιτάρι στην ΕΕ. «Αν μειώναμε την παραγωγή χοιρινού κρέατος στη Γερμανία κατά 30%, ένα εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργήσιμης γης θα ελευθερώνονταν για άλλες καλλιέργειες – περίπου το ένα δέκατο της καλλιεργήσιμης γης στη Γερμανία», εξήγησε ο υπουργός. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια πέντε εκατομμυρίων τόνων σιτηρών. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την επισιτιστική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.

Η Svenja Schulze  αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι δύο χώρες της Ανατολικής Ευρώπης συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, οι τιμές για το σιτάρι και άλλα είδη σιτηρών έχουν πρόσφατα αυξηθεί απότομα, είπε.

Οι πολιτικοί του SPD έχουν ήδη διακριθεί στο παρελθόν με εκκλήσεις για λιγότερη κατανάλωση κρέατος. Πέρυσι, η αρχηγός του κόμματος SPD Saskia Esken πρότεινε να τρώνε λιγότερο κρέας. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να έχουμε λιγότερα από κάποια πράγματα χωρίς να χάσουμε την ποιότητα ζωής. Αυτό ισχύει για την οδήγηση, για τις πτήσεις αλλά και για το κρέας», είπε ο τότε πολιτικός. Εκείνη την εποχή, το AfD επέκρινε την πρωτοβουλία ως την έννοια του «εποπτικού κόμματος».

πηγη