Δικαίωση της ΠΟΓΕΔΥ όσων αφορά την «χρηστή Διοίκηση» του Συντονιστή

Σε ό,τι αφορά στις Διοικητικές Υπηρεσίες, αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού.

Δικαίωση της ΠΟΓΕΔΥ όσων αφορά την «χρηστή Διοίκηση» του Συντονιστή δείχνει το πόρισμα των Επιθεωρητών - Ελεγκτών της Ε.Α.Δ., οι οποίοι απλά επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ για τον συγκεκριμένο Συντονιστή.

Ήρθε μάλιστα την στιγμή που δημοσιεύτηκε και το Π.Δ. 29/2022/20-4-22 και επίσημα πλέον οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ενσωματώνονται στην Γενική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΝ.

Το πόρισμα έχει ως εξής:

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Κλιμάκιο Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Ε.Α.Δ. προχώρησε σε έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών ή / και παραλείψεων των υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη τήρηση ορθών διοικητικών διαδικασιών και αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες από τον Συντονιστή του οργανισμού, καθότι:

  1. Σε μετακινήσεις που πραγματοποίησε έγινε δέσμευση και χρήση του οχήματος για μη υπηρεσιακούς λόγους
  2. Προέβη στην έκδοση απόφασης ένταξης υπαλλήλου σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις
  3. Προέβη στην έκδοση αποφάσεων που αφορούν σε υπάλληλο της Υπηρεσίας, με τον οποίο συνδέεται με συγγενική σχέση δευτέρου βαθμού και δεν ζήτησε να εξαιρεθεί, ως όφειλε βάσει νόμου
  4. Προέβη στην παραχώρηση και αξιοποίηση του ξενώνα του Πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας & Εκπαίδευσης, το οποίο είναι κληροδότημα, κατά τρόπο διαφορετικό από αυτόν που όρισε ο δωρητής και τέλος
  5. Προέβη στην έκδοση εγγράφων για παραχώρηση του παραπάνω ξενώνα για τη διαμονή μελών Συλλόγου, πρόεδρος του οποίου είναι άτομο με το οποίο συνδέεται με συγγενική σχέση δευτέρου βαθμού.

Σε ό,τι αφορά στις Διοικητικές Υπηρεσίες, αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού.

Τέλος, το κλιμάκιο της Ε.Α.Δ. συνέταξε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αρθούν οι παραπάνω διοικητικές δυσλειτουργίες, ενώ η σχετική Έκθεση Ελέγχου διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγησή της.

Η ΠΟΓΕΔΥ ήδη σε συνεργασία με τους Νομικούς της, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να τελειώσει μια και καλή η Λουδοβίκειος τακτική του συγκεκριμένου Συντονιστή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ.