Open Days IEK ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Σε κάθε εκδήλωση δυο παλαιότεροι (απόφοιτοι) σπουδαστές των Σχολών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκαν στις σπουδές τους και την επαγγελματική δραστηριότητα που ξεκίνησαν μετά την αποφοίτησή τους.

Στο πλαίσιο των ενεργειών δημοσιοποίησης των έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) στον αγροτικό τομέα, που έχει θεσμοθετήσει και λειτουργεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, διενεργείται μια σειρά εκδηλώσεων «opendays» με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τις δραστηριότητες και τα αντικείμενά τους.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/5/2022 στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα  Αμαλιάδα» και η δεύτερη στο ΙΕΚ Ιωαννίνων - Γαλακτοκομική Σχολή  την Τρίτη 17/5/2022.  Στις εκδηλώσεις αυτές ο Πρόεδρος του Οργανισμού καθηγητής ΣέρκοςΧαρουτουνιάν παρουσίασε σε γενικές γραμμές τους άξονες δραστηριότητας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις δράσεις Κατάρτισης και τις δομές Εκπαίδευσης του Οργανισμού.

Σε κάθε εκδήλωση δυο παλαιότεροι (απόφοιτοι) σπουδαστές των Σχολών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκαν στις σπουδές τους και την επαγγελματική δραστηριότητα που ξεκίνησαν μετά την αποφοίτησή τους, ενώ στα Ιωάννινα η Διευθύντρια της Σχολής αναφέρθηκε στην ιστορία,  το έργο και τη σημασία της Γαλακτοκομικής Σχολής για τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Οι εκδηλώσεις «opendays» θα συνεχιστούν την Τρίτη 24/5/2022 στο ΙΕΚ Λάρισας-Αβερώφειος Γεωργική Σχολή οι οποία διαθέτει δύο ειδικότητες: α: τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων και β: διαχειριστής συστημάτων εκτροφής αγροτικών ζώων και την Τετάρτη 24/5/2022 στο ΙΕΚ  Τρικάλων - Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας.