ΠΟΓΕΔΥ: Ασφάλεια εργαζομένων λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Να θεωρείται δικαιολογημένη, για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Επιστολή της ΠΟΓΕΔΥ προς τους Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά σχετικά με την ασφάλεια εργαζομένων λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες: 

Λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα με κατά την περίοδο του καλοκαιριού κατά τις περιόδους που εξαγγέλλεται από την Ε.Μ.Υ. η επικράτηση συνθηκών καύσωνα και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη εγκύκλιο αριθ. 56163/15-6-2022 «Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών «Προστασία υγείας υπαλλήλων λόγω συνθηκών καύσωνα» ΑΔΑ: 98ΛΥ46ΜΤΛ6-9ΙΗ,  7Α3Σ465ΧΘΨ-ΒΤΝ) παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε σχετικά ώστε, λόγω έκτακτων συνθηκών και αναγκών καύσωνα:

1.Να θεωρείται δικαιολογημένη, για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

2. Να παρέχεται η δυνατότητα τηλεργασίας (άρθρο 7 παρ. 2 και 3 του ν. 4807/2021) σε περιπτώσεις υπαλλήλων με μόνιμα ή πρόσκαιρα προβλήματα υγείας.

3. Να παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης ανάλογα, με τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας (έλλειψη κλιματισμού κ.α.) και την κατάσταση υγείας των υπαλλήλων.

Για  το  Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ                                                          Κ.  ΔΟΓΑΝΗΣ