Ισπανία: Σε επ’ αόριστον απεργία πολλοί οδηγοί φορτηγών

Σβήνουν τις μηχανές επ’ αόριστον, διαμαρτυρόμενοι για τα κόστη που αυξάνονται.

Η «Πλατφόρμα για την Υπεράσπιση των Μεταφορών», όπως ονομάζεται το ανεπίσημο συνδικάτο των οδηγών φορτηγών οι κινητοποιήσεις του οποίου είχαν ως αποτέλεσμα να παραλύσει η Ισπανία την περασμένη Άνοιξη, ανακοίνωσε πως ξεκινά νέα απεργία.

Συγκεκριμένα, η «Πλατφόρμα» προκήρυξε χθες απεργία επ’ αόριστον ζητώντας αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν τις οδικές μεταφορές προκειμένου να προστατευτούν τα περιθώρια κέρδους και να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη.

Το ανεπίσημο συνδικάτο των οδηγών είχε πραγματοποιήσει απεργία διάρκειας ενός μήνα τον περασμένο Μάρτιο, με αποτέλεσμα τότε να παραλύσουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση σε κρίσιμα κέντρα της εφοδιαστικής αλυσίδας στο λιμάνι της Βαρκελώνης και στις αγορές χονδρικής πώλησης τροφίμων στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξελισσόταν ομαλά σήμερα το πρωί.

Οδηγοί φορτηγών σχεδιάζουν διαδήλωση στο κέντρο της Μαδρίτης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής δημόσιας υγείας στην περιοχή της Μαδρίτης και έντεκα ημέρες μετά τη γενική διαδήλωση κατά του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης που προκήρυξαν τα βασικά συνδικάτα της χώρας.