Το «κόλπο» με την ιδιωτικοποίηση των αρδευτικών καναλιών - Τι «βλέπουν» οι αγρότες

Τουλάχιστον 2.700 αρδευτικά κανάλια στο στόχαστρο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων αρδευτικών καναλιών(2.700) -δηλαδή του νερού- αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο ΑΛΕΡΤ TV ο εκπρόσωπος των αγροτών Θήβας Ηλίας Χατζηδούρος.

Όπως είπε όλα οφείλονται στην προσπάθεια να περιορίσουν τον άνθρακα (Κιότο) χωρίς να έχουν βρει εναλλακτικές λύσεις ενέργειας. Είπε ακόμα ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού ξεκινά από τους ΤΟΕΒ. Ο κ. Χατζηδούρος τόνισε ότι ενώ πέρσι ένας καλλιεργητής ήθελε για πότισμα 35 ευρώ μαζί με τα πάγια το στρέμμα (πχ καλαμπόκι) για να καλλιεργήσει, φέτος χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής καλείται να πληρώσει 130 ευρώ!!!

Τα ιδιωτικά αρδευτικά που εκπροσωπούμε εδώ μέχρι το τέλος του 2007, μία γεώτρηση με 70-80 ίππους μοτέρ που θα την άναβες  στη Θηβα Μάιο και θα την έσβηνες Σεπτέμβριο πλήρωνες περίπου 7.000 ευρώ. Η ίδια γεώτρηση έφτασε στο τέλος κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ να πληρώνουμε 21.000 ευρώ και φέτος 45.000 ευρώ και μας δίνουν επιστροφή τις 7.000. Ποτέ δεν έδωσαν πίσω στους αγρότες το 80% της ρήτρας. Το πολύ 40-45%.

Όσον αφορά την επίσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου για επενδυτές ΣΔΙΤ στα αρδευτικά κανάλια ο κ. Χατζηδούρος ήταν αποκαλυπτικός: Από ποτιστική γη θα την αφήσουμε ξερική!

Τί βλέπουμε εμείς; Επειδή χρωστάνε όλοι οι αγρότες στους ΤΟΕΒ πάνε στη Βρετανία για να φέρουν τύπου εισπρακτική για να μη φανούν αυτοί κακοί.

Και η ακόμα πιο πονηρή σκέψη είναι η απενεργοποίηση της γης, η υποβάθμισή της ώστε να αγοραστεί μετά στη μισή τιμή!