Η Κίνα θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Πακιστάν για την ανάπτυξη υβριδικών σπόρων ρυζιού υψηλής απόδοσης

Ο νέος σπόρος «Extra long grain super hybrid rice» είναι ανθεκτικός στη θερμότητα με διπλάσια απόδοση ανά στρέμμα και μήκος μετά το μαγείρεμα σε σύγκριση σε ανταγωνιστικές υπάρχουσες ποικιλίες.

Η Κίνα θα συνεχίσει την υποστήριξη και τη συνεργασία της στη διεξαγωγή σύγχρονης κοινής έρευνας για την ανάπτυξη της καλύτερης ποιότητας περισσότερων νέων ποικιλιών υβριδικού σπόρου ρυζιού υψηλής απόδοσης για καλλιέργειες προφυλακτήρα. Αυτό δήλωσε ο Zhao Shiren, Γενικός Πρόξενος της Κίνας, ενώ συνομιλούσε με τον Πρόεδρο του Pakistan Hi Tech Hybrid Seed Association Shahzad Ali Malik κατά την επίσκεψή του στο Guard Agricultural Research and Services.

Μιλώντας με την ευκαιρία, ο Zhao τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα και τη σύναψη περισσότερων κοινών επιχειρήσεων για έρευνα σε σύγχρονες επιστημονικές γραμμές για την ενίσχυση της απόδοσης ανά στρέμμα στο Πακιστάν. Είπε ότι το Πακιστάν πρέπει να εκμεταλλευτεί τα αγροτικά επιτεύγματα του κινεζικού ιδιωτικού τομέα και είπε ότι υπάρχει τεράστιο εύρος επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.

Είπε ότι η Κίνα είναι περήφανη που η Guard Agricultural Research and Services εξέλιξε τον πρώτο υβριδικό σπόρο ρυζιού με τη συνεργασία και τις κοινοπραξίες της κινεζικής ομολόγου της Longping Hi Tech Industry. Μιλώντας με την ευκαιρία, ο Shahzad Ali Malik είπε ότι η Guard Agricultural Research and Services είναι η πρωτοπόρος στην εισαγωγή υβριδικού χονδροειδούς σπόρου ρυζιού στο Πακιστάν που ανέπτυξε έναν νέο σπόρο «Extra long grain super hybrid rice» ανθεκτικό στη θερμότητα με διπλάσια απόδοση ανά στρέμμα και μήκος μετά το μαγείρεμα σε σύγκριση σε ανταγωνιστικές υπάρχουσες ποικιλίες.

Είπε ότι η Guard Agricultural Research εργάζεται για να φέρει στην αγορά τέτοιους σπόρους που μπορούν να εξασφαλίσουν ευημερία για τους καλλιεργητές και επισιτιστική ασφάλεια για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της χώρας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι συνεργάστηκαν με τους Κινέζους ομολόγους τους το 1998 και από τότε καταβάλλουν προσπάθειες να φέρουν ποικιλίες υψηλής απόδοσης και να έχουν ανοχή και στην κλιματική αλλαγή.