Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες εταιρίες στην αγορά γεωργικών βιολογικών προϊόντων παγκοσμίως

Πολλές είναι οι εταιρίες παγκοσμίως που προσπαθούν να πάρουν ένα μέρος της «πίτας» των 21 σχεδόν δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Αγορά Γεωργικών Βιολογικών Προϊόντων αναμένεται να φτάσει τα 20,81 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029 καθώς την περίοδο 2022-2029 αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 12,2%.

Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς καθοδηγείται από την αυξανόμενη βιολογική γεωργία και τη ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα, την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική ασφάλεια κ.α.

Πολλές είναι οι εταιρίες παγκοσμίως που προσπαθούν να πάρουν ένα μέρος της «πίτας» των 21 σχεδόν δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μεγαλύτεροι «παίκτες» που δραστηριοποιούνται στην Αγορά Γεωργικών Βιολογικών Προϊόντων είναι οι εξής:

1)     Bayer AG (Γερμανία)

Η Bayer AG είναι μια εταιρεία αγρο-τεχνολογίας που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στη γεωργία, παρέχοντας λύσεις στους αγρότες για να μετατρέψουν την επιχείρησή τους σε γεωργία με ψηφιακή βάση. Η εταιρεία παρέχει φυτοπροστασία, και τεχνολογία δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των αγροτών.

Δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: Φαρμακευτικά προϊόντα, Επιστήμη των καλλιεργειών και υγεία των καταναλωτών.

Διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, παρέχει υπηρεσίες επιστήμης καλλιεργειών στους τομείς των σπόρων, της φυτοπροστασίας και του μη γεωργικού ελέγχου παρασίτων και προσφέρει πολλά χημικά και βιολογικά προϊόντα και λύσεις φυτοπροστασίας, συμπεριλαμβανομένων μυκητοκτόνων, ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων, σπόρων και σπόρων. λύσεις και υπηρεσίες ανάπτυξης για αειφόρο γεωργία.

Ορισμένες από τις θυγατρικές της είναι μεταξύ άλλων η DeKalb Genetics Corporation (ΗΠΑ), η Seminis (ΗΠΑ), η Asgrow Seed Co LLC (ΗΠΑ) και η Monsanto Technology LLC (ΗΠΑ).

Με ισχυρό δίκτυο διανομής σε 83 χώρες, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

2)     Marrone Bio Innovations (ΗΠΑ)

Η Marrone Bio Innovations είναι μια εταιρεία βιολογικής βάσης που ασχολείται με τη διαχείριση παρασίτων και τα φυτοϋγειονομικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε γεωργικές, χλοοτάπητες και διακοσμητικές εφαρμογές και εφαρμογές επεξεργασίας νερού.

Η εταιρεία προσφέρει εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα, νηματοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, επεξεργασία σπόρων και προϊόντα επεξεργασίας νερού για τον έλεγχο των παρασίτων, την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών και τη μείωση του περιβαλλοντικού φορτίου φυτοφαρμάκων.

Με ένα ισχυρό δίκτυο διανομής, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

3)     Corteva, Inc. (ΗΠΑ)

Η Corteva ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Έγινε ανεξάρτητη δημόσια εταιρεία την 1η Ιουνίου 2019 ενώ προηγουμένως ήταν τμήμα Γεωργίας της DowDuPont.

Προσφέρει σπόρους και προϊόντα προστασίας των καλλιεργειών, λύσεις λογισμικού και ψηφιακές υπηρεσίες. Η Corteva λειτουργεί μέσω δύο τμημάτων: Προστασία σπόρων και καλλιέργειας. Το τμήμα Crop Protection προσφέρει ζιζανιοκτόνα, μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα, νηματοκτόνα, βιολογικά προϊόντα και τεχνολογίες που εφαρμόζονται στους σπόρους.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης διάφορα φυσικά προϊόντα όπως βιολογικά. Το χαρτοφυλάκιο βιολογικών προϊόντων από την Corteva βοηθά τους αγρότες να πληρούν αυτά τα πρότυπα με προϊόντα που μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν μέχρι τη συγκομιδή για τον έλεγχο ασθενειών και παρασίτων, όταν ανησυχούν τα μέγιστα όρια υπολειμμάτων.

Με τις θυγατρικές της και ένα ισχυρό δίκτυο διανομής σε περισσότερες από 140 χώρες και 100 μονάδες παραγωγής και παραγωγής, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

4)     Syngenta AG (Ελβετία)

Η Syngenta AG είναι παγκόσμιος πάροχος γεωργικής επιστήμης και τεχνολογίας. Πραγματοποιεί έρευνα και ανάπτυξη για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούνται και προστατεύονται οι καλλιέργειες.

Η εταιρεία λειτουργεί σε δύο τομείς: φυτοπροστασία και σπόρους. Στον τομέα της φυτοπροστασίας, παρέχει μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών, επεξεργασία σπόρων και εντομοκτόνα. Στους σπόρους δραστηριοποιείται στους εμπορικούς τομείς υψηλής αξίας των αγροκαλλιεργειών (συμπεριλαμβανομένου του καλαμποκιού, των ελαιούχων σπόρων, των δημητριακών και των ζαχαρότευτλων) και των λαχανικών.

Syngenta AG, θυγατρική της ChemChina

Με τη θυγατρική της και το ισχυρό δίκτυο διανομής της σε περισσότερες από 100 χώρες, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

5)     BASF SE (Γερμανία)

Η BASF SE είναι μια γερμανική πολυεθνική εταιρεία που προσφέρει χημικές ουσίες. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω έξι επιχειρηματικών τομέων: Χημικά, Υλικά, Βιομηχανικές Λύσεις, Τεχνολογίες Επιφανειών, Διατροφή & Φροντίδα και Αγροτικές Λύσεις.

Το τμήμα Agricultural Solutions παρέχει μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, επεξεργασία σπόρων και σπόρους. Η εταιρεία προσφέρει επίσης τα προϊόντα της σε διάφορες βιομηχανίες όπως η πετροχημική, η βιομηχανία επικαλύψεων, η χημική, η βιομηχανία τροφίμων, η βιομηχανία και η γεωργία.

Με τις θυγατρικές της και το ισχυρό δίκτυο διανομής της σε περισσότερες από 90 χώρες, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στην Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

6)     Novozymes A/S (Δανία)

Η Novozymes A/S είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή βιομηχανικών ενζύμων, μικροοργανισμών και βιοφαρμακευτικών συστατικών.

Δραστηριοποιείται κυρίως σε πέντε τομείς: Οικιακή φροντίδα. Τρόφιμα, Ποτά & Υγεία του Ανθρώπου, Βιοενέργεια. Επεξεργασία σιτηρών και τεχνολογίας, και γεωργία και υγεία των ζώων. Μέσω της επιχείρησης φυτοπροστασίας του τομέα Γεωργίας και Υγείας των Ζώων, η εταιρεία προσφέρει διάφορες μικροβιακές λύσεις που προέρχονται κυρίως από φυσικά μικρόβια όπως βακτήρια και μύκητες, καθώς παρέχουν ισχυρό έλεγχο έναντι εντόμων, ασθενειών και παρασίτων ζιζανίων.

Η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

7)     Rizobacter SA (Αργεντινή)

Η Rizobacter ιδρύθηκε το 1977 και εδρεύει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση καινοτόμων μικροβιακών λύσεων για αειφόρο γεωργία σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί μέρος των βιομηχανιών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και άλλων γεωργικών χημικών βιομηχανιών. Οι σειρές προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνουν εμβόλια, θεραπείες σπόρων, βιοδιεγερτικά, ανοσοενισχυτικά και εξειδικευμένα λιπάσματα.

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει γεωγραφική παρουσία σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Ασία-Ειρηνικό & Μέση Ανατολή & Αφρική.

8)     Valent USA LLC (ΗΠΑ)

Η Valent USA LLC, ιδρύθηκε το 1988 και εδρεύει στις ΗΠΑ, λειτουργεί ως θυγατρική της Sumitomo Chemical Co Ltd (Ιαπωνία) και δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση εξαιρετικά αποτελεσματικών, χαμηλού κινδύνου, περιβαλλοντικά συμβατών τεχνολογιών και προϊόντων για γεωργικά προϊόντα, για τη δημόσια υγεία, και τη  δασοκομία. 

Η εταιρεία προσφέρει μικροβιακά εντομοκτόνα, νηματοκτόνα, μυκητοκτόνα, βιολογικά προϊόντα, βιολογικά προϊόντα, ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών, επικαλύψεις πριν από τη συγκομιδή και προϊόντα προστασίας των σπόρων για γεωργικά και μη, όπως γήπεδα γκολφ, χλοοτάπητα και φυτώρια.

Με τις θυγατρικές της και τα ισχυρά δίκτυα διανομής, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική.

9)     Lallemand Inc. (Καναδάς)

Ιδρύθηκε το 1895 και εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά. Η εταιρεία αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται ζυμομύκητες, βακτήρια και συναφή προϊόντα για την αναπαραγωγή, διαχείριση και βελτιστοποίηση των φυσικών διαδικασιών ζύμωσης στις βιομηχανίες αγροδιατροφής. Η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω διαφορετικών επιχειρηματικών μονάδων: Διατροφή Ζώων, Αρτοποίηση, Βιοκαύσιμα & Αποσταγμένα Αποστάγματα, Λύσεις Υγείας, Φαρμακευτικά, Φυτικά Φροντίδα και Καλλυντικά & Ομορφιά. Προσφέρει βιολογικές λύσεις μέσω του τμήματος Φυτικής Φροντίδας.

Με την ισχυρή διανομή της σε περισσότερες από 45 χώρες, η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

10)  The Stockton Group (Ισραήλ)

Ιδρύθηκε το 1994 και εδρεύει στο Petach Tikva του Ισραήλ. Η STK δραστηριοποιείται στην παραγωγή, ανάπτυξη και εμπορία βιοπαρασιτοκτόνων που βασίζονται σε φυτικά εκχυλίσματα. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω δύο επιχειρηματικών τομέων. Γεωργία και Υδατοκαλλιέργεια. Η εταιρεία παρέχει λύσεις φυτοπροστασίας, όπως βιολογικά και υβρίδια στη γεωργία και βοτανικές λύσεις προστασίας τροφίμων στην υδατοκαλλιέργεια.

Η εταιρεία έχει γεωγραφική παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και Αφρική.