Κεδίκογλου: Συντελείται μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στον πρωτογενή τομέα της Εύβοιας

Στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συντελείται τα τελευταία δυο χρόνια στον πρωτογενή τομέα της Εύβοιας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην ημερίδα «Πρωτογενής Τομέας-Εφαλτήριο ανάπτυξης για την Εύβοια» που έγινε στη Χαλκίδα.

«Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω έμπρακτα και με όλες μου τις δυνάμεις τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συντελείται στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε «κλήθηκα να αντιμετωπίσω από την πρώτη γραμμή τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, ως αποτέλεσμα των διαδοχικών κρίσεων που βιώνουμε, υγειονομικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών και γεωπολιτικών».

Όπως είπε οι καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και υπόλοιπες φυσικές καταστροφές των περασμένων ετών που έπληξαν το νησί της Εύβοιας είχαν ως αποτέλεσμα να μεγεθύνουν αυτές τις προκλήσεις.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας για τα μέτρα που ελήφθησαν αναφορικά με τη στήριξη, την επένδυση και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Ευβοίας την τριετία 2020-2022 ανέφερε ότι:

- Στον τομέα της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας διατέθηκαν συνολικά μέσω Ειδικών Μέτρων και Έκτακτων Ενισχύσεων, 71.460.274 ευρώ για την ενίσχυση των τομέων Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Μελισσοκομίας.

- Στον τομέα Αλιεία-Υδατοκαλλιέργεια, διατέθηκαν συνολικά μέσω Ειδικών Μέτρων και Έκτακτων Ενισχύσεων, 17.749.622 ευρώ για την ενίσχυση του τομέα Ιχθυοκαλλιέργειας - Αλιείας.

- Για φυσικές καταστροφές για την Εύβοιας εξασφαλίστηκε ποσό για αποζημιώσεις ύψους 166.645.000 ευρώ.

- Για την υλοποίηση Δημόσιων Έργων εξασφαλίστηκε ποσό ενίσχυσης 253.105.704 ευρώ.

- Τέλος, για Επενδύσεις θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια, από επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας, συνολικού ύψους Δημόσιας Δαπάνης 32.620.644 ευρώ.