Γεωργαντάς: Σχεδιάζεται να ενταχθούν και οι λαϊκές αγορές στο Food Pass

Παράλληλα τόνισε ότι οι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτα τροφίμων θα ανέρχονται σε 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα.

«Το Food Pass είναι σχεδιασμένο να ισχύει και στις λαϊκές αγορές» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, o υπουργός ανέφερε ότι εφόσον υπάρχουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές τότε το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και εκεί, ωστόσο όλα θα διευκρινιστούν στις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών.

«Θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι οι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτα τροφίμων θα ανέρχονται σε 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα. «Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εξήγησε επίσης ότι για μια τετραμελής οικογένεια, δηλαδή ένα ζευγάρι με με δύο παιδιά που συνήθως ξοδεύει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα, εκεί θα έρχεται η έκπτωση του 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο.