Πρόεδρος Syngenta: Γεωργική καινοτομία για πιο βιώσιμο παγκόσμιο σύστημα

Οι προηγμένες γεωργικές τεχνολογίες προστατεύουν τις καλλιέργειες από απειλές ζιζανίων και επιβλαβών οργανισμών.

«Η γεωργική καινοτομία είναι απαραίτητη αν θέλουμε να μετασχηματίσουμε το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και να διασφαλίσουμε ότι είναι πιο βιώσιμο» αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης στο International Green Week και Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) που έγινε στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Syngenta, Jeff Rowe.

Οι προηγμένες γεωργικές τεχνολογίες προστατεύουν τις καλλιέργειες από απειλές ζιζανίων και επιβλαβών οργανισμών, προστατεύοντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα και την υγεία του εδάφους.

Όπως τόνισε ο κ. Rowe «Τα σύγχρονα βιολογικά προϊόντα είναι αποτελεσματικά και προσφέρουν στους αγρότες συναρπαστικά νέα εργαλεία στη βιώσιμη διαχείριση των αγροκτημάτων τους. Οι ψηφιακές λύσεις και οι λύσεις γεωργίας ακριβείας μειώνουν δραματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της γεωργίας».

Οι εν λόγω καινοτομίες, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές πρακτικές όπως η καλλιέργεια χωρίς άροση και τα φυτά όλο το χρόνο στο έδαφος, αποτελούν τη βάση ενός παγκόσμιου συστήματος τροφίμων εστιασμένου στο αποτέλεσμα που θρέφει και αποκαθιστά την υγεία του εδάφους, προστατεύει το κλίμα και τους υδάτινους πόρους, διασφαλίζοντας παράλληλα το επίπεδο γεωργικής παραγωγικότητας που χρειάζονται για να τραφεί ένας ολοένα αυξανόμενος πληθυσμός. «Συνεργαζόμαστε ήδη με αγρότες όλων των μεγεθών σε όλο τον κόσμο για να εφαρμόσουμε αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές και να δούμε απτά αποτελέσματα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Syngenta.

Τέλος ο ίδιος εξέφρασε την πίστη του ότι υπάρχει μια ταχέως αυξανόμενη δυναμική μεταξύ των κυβερνήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων και των ομάδων συμφερόντων, για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στη γεωργία.

«Καθώς επιστρέφω στο γραφείο μου, θα βασιστώ στις συνομιλίες που είχα αυτή την εβδομάδα με τον Paul Seger, Πρέσβη της Ελβετίας στη Γερμανία, τον Murray Watt, τον Υπουργό Γεωργίας της Αυστραλίας και πολλούς άλλους, και θα συνεργαστώ με την ομάδα μου για την περαιτέρω ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων που επιταχύνουν τον μετασχηματισμό σε ένα πιο βιώσιμο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων», κατέληξε.