Εκτός de minimis για τα βερίκοκα, νεκταρίνια, ροδάκινα η Κορινθία...

Ο νομός Κορινθίας , ένας από τους μεγαλύτερους νομούς (ίσως ο μεγαλύτερος) σε παραγωγή βερίκοκού μένει εκτός της ενίσχυσης.

Με δελτίο τύπου του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης σήμερα 06-03-2023, μας ενημερώνει ότι έφυγε το αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών για δέσμευση ποσού για την χορήγηση αποζημίωσης ήσσονος σημαίας-De minimis για τις καλλιέργειες) νεκταρίνια- ροδάκινα και ΒΕΡΥΚΟΚΑ , αλλά η περιφερειακη ενότητα της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είναι ΕΚΤΟΣ .

Εκτός ενίσχυσης για τα βερίκοκα η Κορινθία...

Ο νομός Κορινθίας , ένας από τους μεγαλύτερους νομούς (ίσως ο μεγαλύτερος) σε παραγωγή βερίκοκού μένει εκτός της ενίσχυσης.

Αλήθεια είναι ακατανόητο πως πάρθηκε αυτή η απόφαση μετά κιόλας από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του υπουργού κ. Γεωργαντά είτε σε επίκαιρες ερωτήσεις είτε σε ομιλίες του και συνεντεύξεις ότι θα ενταχθεί και η Κορινθία.

Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά οι παραγωγοί της Κορινθίας μένουν εκτός .

Πέρα από όλα αυτά , για τα μήλα και τα σταφύλια του Νομού μας δεν έχουμε καμία ενημέρωση τι θα γίνει εν τέλει με την αποζημίωση (de minimis) , σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε στις εξαγγελίες του υπουργού οτι θα ενταχθεί και η Κορινθία, είδαμε τα αποτελέσματα από τα βερίκοκα.

ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΒΛΑΣΗΣ

Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΣΙΟΥ-ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ

Πρόεδρος Μικρών συνεταιρισμών της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΕΘ.Ε.Α.Σ