ΕΑΣΗ: Κοινό μέτωπο με Περιφέρεια και φορείς απέναντι στα funds και τους πλειστηριασμούς

Αν αυτή η κοινή πρόταση δεν τύχει αποδοχής από την κυβέρνηση τότε μονόδρομος θα είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους αποφάσισαν η Ένωση Ηρακλείου με τη Περιφέρεια Κρήτης και να διαμορφώσουν μια κοινή πρόταση που θα προωθηθεί σε υπουργεία και κυβέρνηση, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά την πώληση των εξυπηρετούμενων δανείων της Ένωσης σε Fund σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές.

Μάλιστα άμεσα οι συμμετέχοντες φορείς θα καταθέσουν ο καθένας ξεχωριστά τις προτάσεις του. Αυτές θα επεξεργαστούν από το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ως ενιαία πρόταση θα υποβληθούν για ψήφιση και προώθηση σε κεντρικό επίπεδο.

Αν αυτή η κοινή πρόταση δεν τύχει αποδοχής από την κυβέρνηση τότε μονόδρομος θα είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στόχος όπως αναφέρθηκε είναι η διάσωση όχι μόνο της περιουσίας της ΕΑΣΗ αλλά και κάθε δανειολήπτη που κινδυνεύει να χάσει σπίτι ή επιχείρηση.

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και να φθάσει μέχρι τέλους, όπως τονίστηκε καθώς η κοινωνική έκρηξη, αν τα πράγματα αφεθούν ως έχουν, βρίσκεται προ των πυλών.

Οι συμμετέχοντες στην εσπερίδα δεν έκρυψαν την οργή και αγανάκτηση τους για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας αλλά και για τη μη οργανωμένη αντίδραση που υπάρχει απέναντι σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα.

Κάποια μάλιστα το χαρακτήρισαν οικονομικό έγκλημα και ληστεία ενώ ζήτησαν τα κόμματα να διαμορφώσουν ξεκάθαρες και δεσμευτικές προτάσεις στα προεκλογικά προγράμματα τους για το τι σκοπεύουν να κάνουν ώστε όλο αυτό να σταματήσει.