Έξυπνη γεωργία: Σε φάση ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή αγορά - Ο θετικός αντίκτυπος στους αγρότες

Η ευρωπαϊκή αγορά έξυπνης γεωργίας αποτιμήθηκε σχεδόν σε 4 εκ. δολάρια το 2022 - Θα ξεπεράσει τα 8 εκ. το 2027.

Η ευρωπαϊκή αγορά έξυπνης γεωργίας αποτιμήθηκε σε 3.993,7 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να φτάσει τα 8.420,6 εκατομμύρια δολάρια το 2027, μετά από CAGR 16,09% κατά την περίοδο 2022-2027.

Η ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή αγορά έξυπνης γεωργίας αναμένεται να οδηγηθεί από την αύξηση της υιοθέτησης του IoT και της τεχνητής νοημοσύνης, την ψηφιοποίηση των γεωργικών εργασιών, την αύξηση της εξάρτησης από προηγμένες τεχνολογίες για την ενίσχυση της παραγωγής σε ολόκληρη την περιοχή.

Στάδιο κύκλου ζωής της αγοράς

Η αγορά Smart Farming βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη φάση λόγω των διαφορετικών προηγμένων τεχνολογιών στην αγορά.

Καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση αυτοματοποιημένων μηχανημάτων και εξοπλισμού, αισθητήρων και συστημάτων πλοήγησης, ρομπότ, αυτόνομων οχημάτων, συστημάτων καθοδήγησης και διεύθυνσης και άλλα.

Οι αισθητήρες και τα συστήματα καθοδήγησης και διεύθυνσης είναι τα πιο σημαντικά εξαρτήματα υλικού που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες γεωργικές εργασίες.

Ο θετικός αντίκτυπος

  •     Η έξυπνη γεωργία έχει να κάνει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που εμφανίστηκαν στη γεωργία και την κτηνοτροφία στις αρχές της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης για την αύξηση του όγκου και της ποιότητας της παραγωγής με τη μέγιστη χρήση των πόρων και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης, η εφαρμογή της τεχνολογίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία θα καταστήσει δυνατή τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.
  •     Η χρήση της έξυπνης γεωργίας μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν τα απόβλητα και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα ενσωματώνοντάς τους στις δραστηριότητές τους. Τάσεις όπως η αύξηση των απαιτήσεων για την απόδοση των καλλιεργειών και η αύξηση της ζήτησης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς έξυπνης γεωργίας. Οι ποικίλες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ποιότητα του εδάφους και τις αποδόσεις των καλλιεργειών. Ως εκ τούτου, οι αγρότες στην Ευρώπη υιοθετούν καινοτομίες και τεχνολογίες που μπορούν να βελτιστοποιήσουν το κόστος παραγωγής και να μειώσουν τις βλαβερές επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου, όπως το μεθάνιο, στο περιβάλλον.
  •     Η χρήση τεχνολογιών έξυπνης γεωργίας έχει θετικό αντίκτυπο στις γεωργικές δραστηριότητες και την κτηνοτροφία. Αυτές οι τεχνολογίες προσφέρουν οφέλη όπως αυξημένη απόδοση και παραγωγικότητα, εξοικονόμηση νερού, μειωμένο κόστος, ανίχνευση παρασίτων και υγεία των ζώων, καλύτερη βιωσιμότητα και άλλα. Επιπλέον, η έξυπνη γεωργία βοηθά τους αγρότες να κατανοήσουν καλύτερα τους σημαντικούς παράγοντες όπως το νερό, η τοπογραφία, ο προσανατολισμός, η βλάστηση και οι τύποι εδάφους.

Πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά έξυπνης γεωργίας στην Ευρώπη

  •     Τον Οκτώβριο του 2022, η Trimble Inc. κυκλοφόρησε νέες οθόνες γεωργίας, όπως Trimble GFX-1060 και GFX-1260, για εφαρμογές γεωργίας ακριβείας. Αυτές οι οθόνες παρέχουν απόδοση και συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς για επιτόπιες λειτουργίες.
  •     Τον Ιανουάριο του 2022, η Hexagon Agriculture παρουσίασε μια νέα τεχνολογία με το όνομα HxGN AgrOn planting assistant. Αυτή η νέα τεχνολογία στοχεύει στη βελτίωση της ακρίβειας στη φύτευση φτυαριών. Αυτό το στοιχείο μπορεί επίσης να υιοθετηθεί από άλλους τύπους καλλιεργειών, όπως το φοινικέλαιο, ο καφές, η μπανάνα και τα εσπεριδοειδή.
  •     Τον Ιούνιο του 2022, η BASF εξαγόρασε την Horta S.r.l., μια ιταλική εταιρεία που ειδικεύεται στις λύσεις ψηφιακής γεωργίας. Η Horta είναι ένας καθιερωμένος παίκτης για την ανάπτυξη εξαιρετικά καινοτόμων αγρονομικών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων (DSS) για καλλιέργειες όπως σταφύλια, ντομάτες, δημητριακά και ελιές.
  •     Τον Αύγουστο του 2022, η CropX Inc. ξεκίνησε μια δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης έκπλυσης αζώτου για το σύστημα διαχείρισης της φάρμας της. Αυτή η νέα εξέλιξη θα παρακολουθεί την κίνηση του αζώτου και των αλάτων στο έδαφος.

Πηγή: //www.reportlinker.com/p06428168/?utm_source=PRN