Ηλεία: Απλήρωτοι 7 μήνες από λάθος υπαλλήλου αγρότες του Τραγανού - Επόμενο βήμα ο εισαγγελέας

Αγανακτισμένοι και έτοιμοι να απευθυνθούν στις εισαγγελικές Αρχές, δίδοντας περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, είναι οι τριάντα ένας παραγωγοί της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών Τραγανού «Δίας» και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού.

Αγανακτισμένοι και έτοιμοι να απευθυνθούν στις εισαγγελικές Αρχές, δίδοντας περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, είναι οι τριάντα ένας παραγωγοί της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών Τραγανού «Δίας» και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού. 

Ένα λάθος υπαλλήλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν αρκετό για να αφήσει απλήρωτους τους 31 παραγωγούς της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών Τραγανού «Δίας» και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, οι οποίοι ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο περίμεναν να λάβουν τα χρήματα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του σχετικού κανονισμού, δεν είδαν ούτε ευρώ παραπάνω στους λογαριασμούς τους.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν και διαπίστωσαν ότι οι παραγωγοί από τις άλλες Ομάδες του νομού είχαν λάβει τα χρήματα που τους αναλογούσαν, ενώ οι ίδιοι είχαν εξαιρεθεί.

Στην επικοινωνία που είχαν με το αρμόδιο υπουργείο, με την μεσολάβηση βουλευτών της Ηλείας, το λάθος αναγνωρίστηκε αλλά τα χρήματα ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

Επτά μήνες μετά, οι παραγωγοί έχουν φτάσει στα όριά τους, αφού η υπομονή τους πλέον έχει εξαντληθεί.

Τελευταία κίνηση από μέρους τους, ήταν η επιστολή που συνέταξαν και απέστειλαν στο αρμόδιο υπουργείο, στην οποία φροντίζουν να γίνει ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που δεν εκτελεστεί άμεσα η πληρωμή τους, ο δρόμος της δικαιοσύνης φαντάζει ως η μόνη λύση.

Οι τριάντα ένας παραγωγοί που εδώ και επτά μήνες δεν έχουν λάβει χρήματα στους λογαριασμούς τους διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή, ενώ τονίζουν ότι δέχονται εμπαιγμό από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αφού μέχρι σήμερα οι όποιες υποσχέσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Μάλιστα, τόνισαν πως είναι ήδη έτοιμοι να απευθυνθούν στην Εισαγγελία, δίδοντας προθεσμία στο αρμόδιο υπουργείο να προβεί στην επίλυση του ζητήματος. Προς τούτο την περασμένη Πέμπτη απέστειλαν επείγουσα επιστολή ζητώντας επίσημη απάντηση εκτέλεσης της πληρωμής τους, μια διαδικασία για την οποία τους έχει διαβεβαιώσει και η γενική γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, με την οποία είχαν προχωρήσει σε συνάντηση το προηγούμενο διάστημα παρουσία και των βουλευτών της Ηλείας.

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός κατόπιν γενικής συνέλευσης σας ζητά εγγράφως την επίσημη απάντηση του πότε θα εκτελεστεί η πληρωμή των παραγωγών. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες καθώς θα προβούμε σε κινήσεις που καλύπτουν τα νόμιμα δικαιώματά μας όπως ορίζει ο νόμος», αναφέρει μεταξύ των άλλων στην επιστολή του η Ομάδα Παραγωγών «Δίας».