Αποζημίωση για τις ζημιές ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι αγρότες αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις .

Η χαλαζόπτωση που έπληξε τα χωράφια στην περιοχή του Πτελεού και συγκεκριμένα στις ελαιοκαλλιέργειες είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες ζημιές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης η σφοδρή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε τα άνθη των ελαιόδενδρων ήρθε να προστεθεί στη ζημιά του περασμένου Νοέμβρη, όταν οι δυνατοί άνεμοι «γκρέμισαν» τις παραγωγές των αγροτών. Την ίδια ώρα, οι ζημιές, με βάση τον αναχρονιστικό και άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνονται.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι αγρότες αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών στις καλλιέργειες που επλήγησαν αλλά και να διεκδικηθεί η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από την καταστροφή.