Ιταλία: Η συγκομιδή των καρπών αντιμετωπίζει καταστροφή μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την Emilia

Συνολικά, περίπου 5.000 φάρμες επλήγησαν από τις καταιγίδες.

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Ιταλία θα έχουν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλος μέρος της παραγωγής φρούτων στην περιοχή της Emilia-Romagna όπως γνωστοποίησε το αγροτικό λόμπι Coldiretti.

Οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους καθώς η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε την υπερχείληση σε περισσότερους από 20 ποταμούς, εκτοξεύοντας νερό μέσα από πόλεις και βυθίζοντας χιλιάδες στρέμματα ιδιαίτερα εύφορης γεωργικής γης.

Ο Coldiretti είπε ότι η περιοχή ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός της Ιταλίας σε αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και δαμάσκηνα και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κερασιών και ακτινιδίων. Συνολικά, αντιπροσώπευε το ένα τρίτο της συνολικής συγκομιδής φρούτων της Ιταλίας.

«Έχουμε γονατίσει», δήλωσαν στο Ρόιτερς ο Σέρτζιο Ταρντάνι, εκπρόσωπος της Coldiretti στην περιοχή, ο οποίος εκτίμησε πως η ζημιά θα ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Ένας εκπρόσωπος της Coldiretti είπε ότι το νερό της πλημμύρας μπορεί να σαπίσει τις ρίζες σχεδόν 15 εκατομμυρίων οπωροφόρων δέντρων.

Η πλημμύρα κατέστρεψε επίσης τουλάχιστον 400.000 τόνους σίτου, είπε ο Coldiretti, ενώ χιλιάδες ζώα έχουν επίσης πεθάνει στην περιοχή, η οποία συνήθως φιλοξενεί περίπου 250.000 βοοειδή, χοίρους, πρόβατα και κατσίκες.

Συνολικά, περίπου 5.000 φάρμες επλήγησαν από τις καταιγίδες.

Ο Tardani προέβλεψε ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν οι αγρότες από την καταστροφή, προσθέτοντας ότι είναι ακόμα δύσκολο να παρασχεθεί βοήθεια σε ορισμένες περιοχές, καθώς τα νερά και οι κατολισθήσεις καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση.