Lely: Η φάρμα του μέλλοντος μέχρι το 2035

Πώς μπορεί η καινοτομία να συμβάλλει στις σημαντικές αλλαγές του τομέα της κτηνοτροφίας;

Η Ολλανδική οικογενειακή εταιρεία από το Maassluis αναπτύσσεται συνεχώς και αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή ρομποτικών συστημάτων αρμεγής αγελάδων τα τελευταία 75 χρόνια.

Καταναλωτές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις απαιτούν για την διαφοροποίηση στην παραγωγή της τροφής. Η Lelyθέλει και μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την αλλαγή. Για τη φάρμα του μέλλοντος με βλέμμα στο 2035, οι παρακάτω καινοτομίες αποτελούν τους θεμέλιους πυλώνες:

  1.  Βελτιωμένο περιβάλλον – μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κτηνοτροφίας. Όχι μόνο στις εκπομπές αζώτου, αλλά και στις εκπομπές μεθανίου, την ποιότητα του νερού, την υγεία του εδάφους και τη βιοποικιλότητα.
  2. Αύξηση της ευημερίας των κτηνοτρόφων – σε ορισμένες χώρες όπου δραστηριοποιείται η Lely, η κερδοφορία των κτηνοτρόφων είναι πολύ χαμηλή ή ακόμη και μηδενική, αυτό πρέπει να αλλάξει.
  3. Αγορά από τους καταναλωτές – φέρνουμε τον κτηνοτρόφο και τον καταναλωτή πιο κοντά. Από την αμοιβαία κατανόηση στη φυσική απόσταση και την ιχνηλασιμότητα του προϊόντος
  4. Βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων – ένα περιβάλλον για τις αγελάδες, και τα νεαρά ζώα στο οποίο ενθαρρύνεται η φυσική συμπεριφορά και οι ανάγκες τους.
  5.  Βιώσιμα και θρεπτικά γαλακτοκομικά προϊόντα – Που θα πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας.

André vanTroost, CEO: “Ως θεματοφύλακες της παραγωγής τροφίμων, οι κτηνοτρόφοι σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη κάνει τεράστια προσπάθεια τις τελευταίες δεκαετίες για να παράγουν πιο βιώσιμα με προσοχή για τα ζώα τους και τον πλανήτη. Εκείνοι - και εμείς - ακούμε επίσης το κάλεσμα από την κοινωνία και το θεωρούμε λογικό βήμα για να τους βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο, καινοτομώντας σκόπιμα στα παραπάνω θέματα. Τελικά, μόνο ένα πράγμα είναι σημαντικό: οι κτηνοτρόφοι πρέπει να διατηρήσουν την «άδεια παραγωγής» τους καθώς χρειάζονται για τη διατροφή μας. Τώρα και στο μέλλον."

Νέες καινοτομίες για τη Φάρμα του μέλλοντος
Οι τελευταίες καινοτομίες όπως τα LelySphere, LelyOrbiter και LelyExos έρχονται για να συνδεθούν με το όραμα και αποτελούν ένα μέρος από τις καινοτομίες που αναμένεται να εφαρμοστούν. ΚατάμέσοόροηLelyεπενδύειτο 7% του τζίρου της στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και ιδεών, μία διαδικασία που διαρκεί από 7 έως 10 χρόνια. Σταεπόμεναχρόνιανέεςκαινοτομίεςθαεφαρμοστούνστηναγοράγιαναολοκληρώσουντηφάρματουμέλλοντος.

75 χρόνιαLely:Ηκαινοτομίαωςκαταλύτηςγια την αλλαγή 

Αυτό που ξεκίνησε ως μία ιδέα για να διευκολύνει τη ζωή των κτηνοτρόφων, που συνελήφθη από δύο αδέρφια στο Maassluis το 1948, εξελίχθηκε 75 χρόνια αργότερα σε μια οικογενειακή εταιρεία με περισσότερους από 2.300 υπαλλήλους παγκοσμίως, ηγέτης στην αγορά ρομπότ για τον κτηνοτροφικό τομέα. Με πολυάριθμες καινοτομίες που εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο, κερδοφόρο και ευχάριστο μέλλον για την κτηνοτροφία. Αυτά τα ρομπότ χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες. Σήμερα, πάνω από 2,5 εκατομμύρια αγελάδες αρμέγονται με 42.000 ρομπότ αρμέγματος και περίπου 75.000 ρομπότ είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο.