«Χάνεται το εισόδημα από λάδι και σταφίδα στην Δυτική Ελλάδα»

Στην Περιφέρεια καλλιεργούνται περίπου 20 εκατ. ελαιόδεντρα - Σε μειωμένη τιμή η διάθεση της σταφίδας

Την ενίσχυση των καλλιεργητών ελαιόδεντρων, κορινθιακής σταφίδας και των αμπελουργών οινοποιήσιμων σταφυλιών, ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Σύμφωνα με το ertnews.gr o κ. Φαρμάκης σημειώνει ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλλιεργούνται περίπου 20.000.000 ελαιόδεντρα, για παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, η μείωση της παραγωγής φτάνει σε ποσοστό 60-70%, με αποτέλεσμα χιλιάδες παραγωγοί και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και να απαιτείται η αναπλήρωση μέρους αυτού του εισοδήματος μέσω κάποιας κρατικής ή κοινοτικής ενίσχυσης.

Σημαντικό ήταν, επίσης, το ζήτημα με την μειωμένη παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας, η οποία μάλιστα διατέθηκε στην αγορά σε μειωμένες τιμές, λόγω και της πίεσης χρόνου καθώς η παραγωγή έπρεπε να παραδοθεί στο εμπόριο έως τις 30 Νοεμβρίου για να έχουν την δυνατότητα οι παραγωγοί να εισπράξουν την συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση.