Σύσκεψη στο Δήμο Δίου-Ολύμπου: Συντονισμός για την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνία

Αποζημίωση παραγωγών για τις καταστροφές στις καλλιέργειες και υποδομές.

Στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, συμμετείχε η υφυπουργός ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου, πρόεδροι αγροτικών σωματείων και συνεταιρισμών, παραγωγοί, καθώς και η προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λαχουρά και η διευθύντρια Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Ελένη Χατζή.

Παρουσιάστηκε το μέγεθος της καταστροφής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, καθώς της καταστροφής των υποδομών των παραγωγών και του Δήμου, αποτυπώθηκε η αγωνία των αγροτών και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ζητήθηκε επίσης η κρατική αρωγή και η ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου οι παραγωγοί του Δήμου να αποζημιωθούν για τις μεγάλες καταστροφές το συντομότερο δυνατό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.