Isle of Man TT – Η εξέλιξη της Dunlop στην ταχύτητα

Από το 1907, η Dunlop αναπτύσσει συνεχώς την τεχνολογία των ελαστικών της, για να ξεπερνάει τα όρια, επιτρέποντας στους αναβάτες, να σπάνε ρεκόρ και να φτάνουν σε υψηλότερες μέσες ταχύτητες.

Έχοντας συμμετάσχει από την αρχή σε όλους τους αγώνες TΤ, εκτός από δύο, η Dunlop είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία του Isle of Man TT.

Μόνο τα τελευταία 15 χρόνια, οι αναβάτες που επέλεξαν την Dunlop, πέτυχαν περισσότερες από 60 νίκες και 150 θέσεις στο βάθρο.

Το πιο εντυπωσιακό σερί επιτυχιών της Dunlop, είναι στον σημαντικό αγώνα Senior TT, όπου έχει κερδίσει, μέχρι σήμερα, 13 διαδοχικούς αγώνες. Η πρώτη από αυτές τις συνεχόμενες νίκες, ήταν το 2005, με τον John McGuinness να πετυχαίνει μέση ταχύτητα γύρου 200 χλμ./ώρα. Πέρυσι, ο Peter Hickman συνέχισε αυτή την επιτυχία, καταγράφοντας μέση ταχύτητα γύρου στα 212 χλμ./ώρα.

Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων αγώνων δρόμου της Dunlop, Pat Walsh, εξήγησε την επιτυχία της Dunlop στο IOMTT: « Κάθε μια επικράτηση στους αγώνες Senior TT ήταν απίστευτη, ήταν ένας συνδυασμός κατασκευαστών που κερδίζουν κάθε χρόνο. Δείχνει την προσαρμοστικότητα της Dunlop και τη συνεχιζόμενη επιτυχία της, σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες, στο ημερολόγιο αγώνων δρόμου ».

« Για μένα, ένας αγώνας που ξεχώρισε ήταν, όταν ο John McGuinness έσπασε το φράγμα των 209 χλμ./ώρα με ελαστικά της Dunlop, ένα ρεκόρ που διήρκεσε 3 χρόνια ».

Συμβολή στο σπάσιμο του φράγματος των 209 χλμ./ώρα, έχει η κατασκευή Jointless Belt (JLB) της Dunlop, η οποία δίνει στους αναβάτες ομαλότερο χειρισμό, απόλυτη σταθερότητα και λιγότερα φαινόμενα «ελιγμού» του ελαστικού.

Αυτή τη χρονιά, η Dunlop έχει επικεντρωθεί σε μια σύνθεση, που θερμαίνεται πιο γρήγορα, κάτι απαραίτητο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του μοτοσικλετιστή, πριν αναπτύξει ταχύτητα στο ύψος του Bray Hill, μετά τη γραμμή εκκίνησης.

Οι αγώνες TT, συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη ελαστικών της Dunlop. Η μοναδική φύση του αγώνα επιτρέπει στην Dunlop, να μεταφέρει αυτή την τεχνολογία αγώνων, στο δρόμο.