Ηρ. Ηρακλείδης: H «στροφή» της εταιρίας Καρβελάς επενδύει δυναμικά στον αγροχημικό κλάδο

Η υγεία που βγάζει η Καρβελάς ΑΒΕΕ και η συνεχώς ανοδική της πορεία, είναι φυσικό να προσελκύουν μεγάλους διεθνής οίκους που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελληνική αγορά

Η δράση της εταιρίας ήταν αρχικά, εστιασμένη στον κτηνοτροφικό κλάδο, καθώς για περισσότερες από τρεις δεκαετίες αποτελεί έναν από τους βασικότερους ‘παίχτες στην εισαγωγή κτηνοτροφικών εφοδίων από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ταυτόχρονα αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού σε βασικές ομάδες προϊόντων, με σκοπό την εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της συνέπειας. Η εταιρία διαθέτει, πλέον, ένα ισχυρό και εγκαθιδρυμένο δίκτυο πελατών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η εταιρία αναλύοντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες τις αγοράς, επένδυσε δυναμικά την τελευταία δεκαετία και στον γεωργικό κλάδο. Δημιούργησε αποκλειστικές συνεργασίες με τους σημαντικότερους οίκους του εξωτερικού, για την δημιουργία ενός ισχυρού και αξιόπιστου χαρτοφυλακίου γεωργικών εφοδίων, εντάσσοντας ταυτόχρονα στην ομάδα της εξειδικευμένα και με πολύχρονη εμπειρία στελέχη όπως ο νέος εμπορικός διευθυντής, Ηρακλής Ηρακλείδης.

Συνέντευξη του agrocapital.gr στον νέο εμπορικό διευθυντή, Ηρακλή Ηρακλείδη, στην Καρβελάς Α.Β.Ε.Ε.

- Κ. Ηρακλείδη εδώ και λίγο καιρό έχετε αναλάβει το πόστο του εμπορικού διευθυντή στην Καρβελάς Α.Β.Ε.Ε. Πείτε μας, ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει;

Καταρχήν να αναφέρω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι πλέον μέλος της Καρβελάς ΑΒΕΕ. Όσο για τους στόχους που θέσαμε, είναι πολύ φιλόδοξοι και ταιριάζουν απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία των μετόχων της. Αφού πρώτα αναδείξουμε την πολλή δουλειά και τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν ήδη γίνει όλα αυτά τα χρόνια, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε δημιουργήσει σαν εταιρεία και με το βλέμμα στο μέλλον να την καταστήσουμε  μια επιχείρηση leader στον πρωτογενή τομέα. Με εξωστρέφεια, επενδύοντας στην έρευνα για νέα καινοτόμα προϊόντα και βελτιώνοντας συνεχώς την δυνατότητα παραγωγής μας, πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε.

- Η εταιρία έχει μπει δυναμικά στην παραγωγή (formulation). Έχετε σκοπό να επεκτείνετε περαιτέρω τις δραστηριότητές σας; 

Ναι, μας ενδιαφέρει να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του ανακαινισμένου εργοστασίου μας και σε συνδυασμό με το έμπειρο έμψυχο δυναμικό που διαθέτουμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στην αγορά.

 

- Ήδη βρίσκεστε σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, όπου και έχετε δημιουργήσει τα δικά σας φυτοαμυντικά. Πώς βλέπετε να εξελίσσετε η εν λόγω συνεργασία μελλοντικά; 

Η διασύνδεση του ιδιωτικού τομέα με την πανεπιστημιακή κοινότητα για να μετουσιωθεί σε οικονομικό αποτέλεσμα αυτή η συσσωρευμένη γνώση, είναι ένα χαρακτηριστικό όλων των σύγχρονων οικονομιών.

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μείνει πίσω και προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η Καρβελάς είναι μια επιχείρηση που αυτό το έχει κάνει πράξη. Συνεργάζεται ήδη με 2 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και παράγει καινοτόμα προϊόντα θρέψης.

Να σας επισημάνω δε πως τα προϊόντα αυτά δεν απευθύνονται μόνο στην Ελληνική αγορά, αλλά μέρος αυτών εξάγονται σε διάφορες χώρες.

 

- Μέσω της ολοένα και μεγαλύτερης επέκτασης της εταιρίας, η Καρβελάς Α.Β.Ε.Ε. βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με κορυφαίους οίκους της διεθνής αγοράς. Υπάρχουν νέες συνεργασίες στον ορίζοντα; 

Υπάρχουν ήδη πολύ σημαντικές συνεργασίες της εταιρείας με Οίκους του εξωτερικού. Η υγεία που βγάζει η Καρβελάς ΑΒΕΕ και η συνεχώς ανοδική της πορεία, είναι φυσικό να προσελκύουν μεγάλους διεθνής οίκους που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελληνική αγορά. Έχουμε συζητήσεις και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

-Η Καρβελάς Α.Β.Ε.Ε αποτελεί έναν «παλιό παίκτη» στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Ωστόσο πρόσφατα έκανε το επόμενο βήμα προς τα αγροχημικά. Πείτε μας δυο λόγια για αυτή τη «στροφή» της εταιρίας.

Γεωργία και Κτηνοτροφία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν θα μπορούσε να μείνει η εταιρεία μακριά από τα γεωργικά εφόδια γενικά. Είναι ένα στοίχημα για εμάς το να γίνουμε το ίδιο σημαντικοί και εδώ όπως στα κτηνοτροφικά εφόδια, στα οποία η Καρβελάς ΑΒΕΕ όπως γνωρίζετε ηγείται στην Ελληνική αγορά.