Πέτη Πέρκα : Δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την απολιγνιτοποίηση

Επεσήμανε ότι «για να πετύχει μια μεταρρύθμιση, δεν είναι πολύ απλό πράγμα.

«Είδαμε την εξαγγελία για την απολιγνιτοποίηση και βλέπω την περιοχή μου να ερημώνει, οι θέσεις εργασίας να χάνονται και τίποτα ουσιαστικό να μην έχει συμβεί, αλλά να έχει μείνει η εξαγγελία του Πρωθυπουργού» τόνισε στην ομιλία της στις αρμόδιες επιτροπής της  Βουλής για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα.

Επεσήμανε ακόμα ότι «για να πετύχει μια μεταρρύθμιση, δεν είναι πολύ απλό πράγμα. Απαιτεί να προσέξουμε και το χρόνο εφαρμογής και τη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και βεβαίως πάντα να έχει καθαρό θεσμικό πλαίσιο. Οτιδήποτε άλλο «καίει» τη μεταρρύθμιση».

Αναφερόμενη στην ενσωμάτωση για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προιόντων στο περιβάλλον η κα. Πέρκα τόνισε μη λέμε ότι δεν έχει σημασία που δεν έχουν βγει οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ξέρουν και οι καταναλωτές, αλλά κυρίως η αγορά, η βιομηχανία, ποια προϊόντα εμπίπτουν, ποια δεν εμπίπτουν. Όλα θα εξειδικευτούν με ΚΥΑ. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ σε κάθε νομοσχέδιο προβλέπει δεκάδες ΚΥΑ. Αυτές τις ΚΥΑ που έχουν προβλεφθεί σε προηγούμενα νομοσχέδια, τις περιμένουμε ακόμα, δεν έχει βγει καμία και οι νόμοι που ψηφίζετε δεν μπορούν να εφαρμοστούν.Εδώ δεν υπάρχουν στοιχεία καν για τη λεπτή σακούλα, την πλαστική, του 2019. Σήμερα υπάρχει χάος».

Κλείνοντας η κα. Πέρκα υπογράμμισε «τελικά, είστε πολύ γρήγοροι στις εξαγγελίες, αλλά πάρα πολύ αργοί και καταστροφικοί πολλές φορές στην υλοποίηση αυτών που εξαγγέλετε»