Πάνω από 200.000 αγροτικά drones της DJI σε χρήση παγκοσμίως

Έχει περάσει μόλις μια δεκαετία από τότε που ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καταναλωτικών drone στον κόσμο, η DJI, επεκτάθηκε στον τομέα της γεωργίας ακριβείας. 

Αλλά μέχρι το τέλος του 2022, ο παγκόσμιος αριθμός των γεωργικών drones της DJI σε λειτουργία είχε ήδη ξεπεράσει τις 200.000 μονάδες, με τη σωρευτική καλλιεργούμενη έκταση κάτω από αυτά να ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια εκτάρια.

Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από την έκθεση DJI Agriculture Drone Insight Report 2022/23 που μόλις κυκλοφόρησε ο τεχνολογικός γίγαντας, η οποία επισημαίνει τη μεγαλύτερη αποδοχή των αγροτικών drones και των προηγμένων τεχνικών καλλιέργειας τα τελευταία χρόνια.

"Αυτή η έκθεση δείχνει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι αγρότες υιοθετούν τη χρήση γεωργικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας για να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων με έναν πιο επιστημονικό, βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο", λέει ο Yuan Zhang, επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων της DJI Agriculture. 

"Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την ποσότητα των γεωργικών χημικών που χρησιμοποιούνται, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική ισορροπία".

Η έκθεση χωρίζεται σε διάφορες ενότητες που εξετάζουν το έργο της DJI στη γεωργία, τις παγκόσμιες τάσεις πολιτικής, τις καινοτομίες στις εφαρμογές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές για τους αγρότες. 

Η DJI εξηγεί πώς διεξήγαγε μια σειρά εμπεριστατωμένων δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών μεγέθους σταγονιδίων, δοκιμών παρασύρσεων και δοκιμών ζιζανιοκτόνων σε όλη τη σειρά γεωργικών drone Agras, και περιγράφει λεπτομερώς την εκπαίδευση συνολικά 150.000 πιλότων γεωργικών drone και 2.500 εκπαιδευτικών για την προώθηση της αιτίας της ευφυούς γεωργίας. 

Η εταιρεία μιλά επίσης για νέες χρήσεις των drones στη γεωργία, όπως η επικονίαση, το τίναγμα των νεκρών λουλουδιών από τα οπωροφόρα δέντρα και ο ψεκασμός αντιψυκτικού και αντηλιακού για τα οπωροφόρα δέντρα.

Η έκθεση είναι επίσης γεμάτη με χρήσιμες μελέτες περιπτώσεων, όπως αυτή ενός παραγωγού πατάτας μεγάλης κλίμακας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ο οποίος είδε μια μείωση κατά 80% στις ζημιές από έντομα με τη διενέργεια σημειακών ψεκασμών σε ένα χωράφι 60 εκταρίων, ή αυτή ενός Ιάπωνα παραγωγού ρυζιού, ο οποίος κέρδισε επιπλέον 5.425 δολάρια ανά εκτάριο μειώνοντας την κατανάλωση λιπασμάτων και αυξάνοντας ωστόσο την απόδοσή του.

Υπάρχουν εκτεταμένες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο για την καθιέρωση βέλτιστων πρακτικών για τα γεωργικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι οποίες περιλαμβάνουν την εκπαίδευση του πληρώματος, τη βελτίωση της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τις προδιαγραφές φαρμακευτικής χρήσης, τις τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας και τις κατευθυντήριες γραμμές ασφαλούς λειτουργίας. 

Ως εκ τούτου, η λεπτομερής έκθεση της DJI σχετικά με την αγροτική της δραστηριότητα μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τις ρυθμιστικές αρχές όσο και για τους χρήστες.

* Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την Έκθεση
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις