Greenpeace: Σχετικά με την ψηφοφορία στο Ευρ. Κοινοβούλιο για τα νέα μεταλλαγμένα

Την Παρασκευή, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace απέστειλε νέα, επείγουσα ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, με αίτημα να καταψηφίσει τη συμφωνία για τα νέα μεταλλαγμένα, οποιαδήποτε στιγμή αυτή τεθεί σε ψηφοφορία, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τη διαχρονική στάση της χώρας μας ενάντια στα μεταλλαγμένα.

 

Τονίζουμε ξανά ότι ούτε τα παλιά, ούτε τα νέα μεταλλαγμένα χωράνε στα πιάτα και τη γη μας, και ότι η μόνη λύση στην αγροτική κρίση είναι η επείγουσα στροφή της ελληνικής γεωργίας σε μοντέλο βιώσιμης, ανθεκτικής και δίκαιης γεωργίας που διασφαλίζει σταθερό, αξιοπρεπές εισόδημα στους παραγωγούς, επαρκή υγιεινή τροφή για όλους, διατροφική κυριαρχία στη χώρα και προστασία του κλίματος και της βιοποικιλότητας, των οποίων η υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία και τη λειτουργικότητα των αγροτικών συστημάτων και τη ζωή μας.

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών προς τον κ. Αυγενάκη να τοποθετηθεί ενάντια στα νέα μεταλλαγμένα, και εν όψει της σχετικής ψηφορορίας που θα γίνει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις επόμενες μέρες. Θυμίζουμε ότι το σχέδιο νόμου της ΕΕ για τα νέα μεταλλαγμένα έλαβε πρόσφατα την υποστήριξη των μελών της περιβαλλοντικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο όλη την πρόοδο της ΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα, τα δικαιώματα των αγροτών, το περιβάλλον, και φυσικά την υγεία μας.

 

Δείτε ολόκληρη την επιστολή συνημμένη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις