Βοϊτσιεχόφσκι: Για την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»
Βοϊτσιεχόφσκι: Για την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έχει δώσει μάχη για τη διασφάλιση και την προώθηση του προϊόντος ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», με επανειλημμένες ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, απάντησε στην πρόσφατη ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή και αναφέρθηκε στον σεβασμό των δικαιωμάτων, τόσο των επιχειρήσεων που εμπορεύονται ΠΟΠ, όσο και εκείνων που εμπορεύονται συγκεκριμένες ποικιλίες. Τόνισε μάλιστα ότι η ΕΕ έχει ορίσει πως η ονομασία της ποικιλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το προϊόν προέρχεται από την εν λόγω ποικιλία, όταν δεν παραπλανώνται οι καταναλωτές και όταν η χρήση συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και δεν εκμεταλλεύεται τη φήμη της ΠΟΠ. Ωστόσο δεν έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις καταγγελίες που αναφέρουν παραπλάνηση και παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 

Η απάντηση του Επιτρόπου επιβεβαιώνει την πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Φράγκου επισημαίνοντας ότι μόνο η ΠΟΠ μπορεί να περιγράφεται με χρήση της εν λόγω καταχωρισμένης ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» και να συνοδεύεται από το λογότυπο ΠΟΠ της ΕΕ, χάρη στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να εντοπίζουν το γνήσιο προϊόν στην αγορά. 

 

* Επισυνάπτεται η απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι και η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις