Ο στόχος για παραγωγή βιολογικών προϊόντων στο 25% των ευρωπαϊκών γεωργικών εκτάσεων, δηλαδή με μείωση ζιζανιοκτόνων φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών και ενίσχυση πρωτότυπων πρακτικών, πχ της υδατοκαλλιέργειας, μοιάζει πρακτικά ανέφικτος.
Με άλλα λόγια, δεν τηρήθηκε και καταστρατηγήθηκε η γνωμοδοτική διαδικασία που ακολουθείται σε άλλες περιπτώσεις, ούτε βέβαια λήφθηκε υπόψη η εισήγηση του γνωμοδοτικού οργάνου.
Δυστυχώς ελαιόλαδο, μέλι, μαστίχα Χίου, χαρούπι, βρώμη, βότανα, χόρτα, φασόλια, σπόροι και ξηροί καρποί, οι ελληνικές τροφές με υψηλή διατροφική αξία δεν έχουν κερδίσει τη θέση που τους αξίζει στην αγορά των "υπέρ-τροφών.