Eurostat: Αύξηση 20% στην τιμή του κρέατος στην Ελλάδα

Με τις ανατιμήσεις στα κρεατικά να τρέχουν συνεχώς, αρκετοί καταναλωτές μειώνουν τις ποσότητες που προμηθεύονται, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα αγοράς ενόψει του Πάσχα.

Σταματημό δεν έχει η αύξηση στην τιμή του κρέατος στην Ελλάδα με τους καταναλωτές να το μειώνουν αισθητά καθώς η χώρα μας συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές της Ευρωζώνης στην ακρίβεια.

Η τιμή του κρέατος στη χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) αυξήθηκε 20% σε σχέση με πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Μόνο η Πορτογαλία ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις. «Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20», δήλωσε πολίτης στο ΟPEN ενώ άλλος είπε «Και το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό».

Με τις ανατιμήσεις στα κρεατικά να τρέχουν συνεχώς, αρκετοί καταναλωτές μειώνουν τις ποσότητες που προμηθεύονται, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα αγοράς ενόψει του Πάσχα. Το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%. Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1% όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.