Οι Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας θα δικεδικήσουν τα διαφυγόντα κέρδη

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποίησε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της. Η παρουσία των μελών ήταν ικανοποιητική και υπήρξε απαρτία. Στην συνέλευση παρευρέθηκε και η νομική σύμβουλος της Ένωσης.

Έγινε ενημέρωση των μελών για τις ενέργειες του Δ.Σ. έως τώρα, όσον αφορά τη διαδικασία των πληρωμών και για τις περαιτέρω ενέργειες. Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα η διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών από την καθυστέρηση πληρωμών για τα έτη 2012, 2013,2014 καθώς και η διεκδίκηση της τιμής που ορίζει η νομοθεσία που διέπει το πρόγραμμα και ισχύει έως σήμερα.

Επίσης ορίστηκε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και ώρα 17:30 μ.μ. για να ορισθεί το νομικό πλαίσιο και οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε για την διεκδίκηση των ανωτέρω.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να ενεργήσει άμεσα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την δικαίωση, όσον αφορά τις επιλέξιμες καλλιέργειες ως ορίζει η Κοινοτική Νομοθεσία, εν όψει του Νέου Π.Α.Α. 2014-2020.

Διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά ότι όλες οι διεκδικήσεις που προαναφέρονται θα ισχύουν για τους παρόντες στην Συνέλευση και οι οποίοι θα υπογράψουν τα Πρακτικά αυτής.