4η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

Με την παρουσία πλέον των 700 Μελών, από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/12 η 4η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Στο πολιτιστικό Κέντρο προσήλθαν αγρότες και από τα τέσσερα άκρα της Ηπειρωτικής Ελλάδας: Ξάνθη-Καβάλα, Άρτα-Γιάννενα, Λακωνία-Αχαϊα και φυσικά τη Θεσσαλία.

Ο Γραμματέας του​​ ​Π.Σ.Α.Φ. κ. Κώστας Γιωτάκος, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα γεγονότα που απασχόλησαν τον Σύνδεσμο το τελευταίο έτος, με χαρακτηριστικότερα:

- Το γεγονός, ότι ο Σύνδεσμος δεν έμεινε στα "γνωστά" συνδικαλιστικά στεγανά διεκδικήσεων μόνο από τον Κρατικό φορέα, αλλά επέκτεινε με επιτυχία τη δράση του και σε δεκάδες άλλα θέματα, επ' ωφελεία των 1.500 Μελών του.

- Την άσκοπη αναταραχή που προκλήθηκε το καλοκαίρι του 2015, εξ΄αφορμής δεκάδων δημοσιευμάτων που αφορούσαν την φορολόγηση των Αγροτικών Α.Π.Ε., δικαιώνοντας -για μια ακόμη φορά- τις θέσεις του Συνδέσμου, που βασίζονται στην ανάγνωση και εφαρμογή των Νόμων.

- Την πρόταση της Διοίκησης, για έγκριση από την Γενική Συνέλευση της ένταξης πλέον ως τακτικών Μελών, των 350 "υπό ένταξη Μελών" που ζήτησαν την έγγραφή τους μετά το κλείσιμο των νέων εγγραφών στο Σύνδεσμο που έγινε το 2014.

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Σπανούλης, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμμετοχή του Συνδέσμου, στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα το Γενάρη, ενώ ευχαρίστησε τα 500 Μέλη που συμμετείχαν με 5 πούλμαν, στο Αγροτικό Συλλαλητήριο της 18/11/2015 στην πλ. Συντάγματος.
 
Στο θέμα της Διακοψιμότητας, τόνισε ότι πρόκειται για έναν "φόρο υπέρ τρίτων" και μάλιστα υπέρ 5 βιομηχάνων. Ο Σύνδεσμος δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του, ούτε κατά ένα ευρώ, στο επονομαζόμενο ως "τέλος Διακοψιμότητας", την ώρα μάλιστα που η ίδια η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι εδώ και χρόνια δεν υφίσταται κίνδυνος "μπλακ άουτ" στην Επικράτεια.  

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού, που αφορούν:
- Την διεύρυνση του Δ. Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουλίου 2016. Δηλαδή το 11μελές Δ.Σ. θα γίνει 15μελές.
- Η θητεία του νέου Δ.Σ. να διαρκεί  τέσσερα έτη, εντί των τριών που ισχύει σήμερα.