Η ΔΕΗ «στεγνώνει» τη γη

Πολλοί οι αγρότες που επικοινώνησαν μαζί μας στο agrocapital.gr, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την τιμή του Αγροτικού Ηλεκτρικού Ρεύματος και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών τους. Το γεγονός ότι η ΔΕΗ απαιτεί το 70% του οφειλών - για το αγροτικό ρεύμα που κατανάλωσαν - ώστε να προχωρήσει σε διακανονισμό, «εξοντώνει» οικονομικά τους Έλληνες αγρότες.

Το εκτός ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας 70% που απαιτεί η ΔΕΗ σε συνδυασμό με τον υπερτριπλασιασμό του Αγροτικού Τιμολογίου τα τελευταία χρόνια (0,032€ η κιλοβατώρα το 2008, σήμερα 0,098€ με αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 13% συν πρόσθετες χρεώσεις) θα υποχρεώσει αγρότες να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους.

Μιλάμε, εδώ και χρόνια, για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας στην ανάταξη της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας. Μιλάμε για την πολύτιμη «εξωστρέφεια» και για την αναγκαία –εάν θέλουμε να παράγουμε και εξάγουμε αγροτικά προϊόντα - μείωση του κόστους παραγωγής. Αλλά ……….. η ΔΕΗ (και όποιοι άλλοι φέρουν ευθύνη) δεν αντιλαμβάνονται ότι, «στεγνώνουν» την καλλιεργούμενη γη, στερούν από τον έλληνα αγρότη κάθε ελπίδα και κρατούν την οικονομία, μέσα στο τέλμα.