Απομακρυνόμαστε από τη χρήση αντιβιοτικών σε εκτρεφομενα ζωα

Ο πρόεδρος της RUMA Cat McLaughlin είπε ότι ήταν καλά νέα ότι η χρήση αντιβιοτικών στα ζώα της Ευρώπης είχε μειωθεί σημαντικά τα τελευταία επτά χρόνια

Η 10η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Εποπτείας της Κτηνιατρικής Αντιμικροβιακής Κατανάλωσης (ESVAC) που εξέτασε τις πωλήσεις αντιβιοτικών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες το 2018, δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα. Αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με το Ηνωμένο Βασίλειο να διατηρεί τη θέση του ως πέμπτης χαμηλότερης συνολικής πώλησης - 71% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ σε όρους mg / PCU, μια τυποποιημένη μονάδα ζωικής βιομάζας.

Η Υπεύθυνη Χρήση των Φαρμάκων στη Γεωργία (RUMA) Alliance, η οποία προωθεί τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων, της υγείας των ζώων και της καλής μεταχείρισης των ζώων στη βρετανική κτηνοτροφία, χαιρέτισε την έκθεση.

Ο πρόεδρος της RUMA Cat McLaughlin είπε ότι ήταν καλά νέα ότι η χρήση αντιβιοτικών στα ζώα της Ευρώπης είχε μειωθεί σημαντικά τα τελευταία επτά χρόνια.

«Είναι πολύ θετικό να βλέπουμε αυτήν την πτωτική τάση σε όλες σχεδόν τις χώρες, όχι μόνο όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις, αλλά και τα αντιβιοτικά υψηλότερης προτεραιότητας - κεφαλοσπορίνες τρίτης και τέταρτης γενιάς, φθοροκινολόνες και κολιστίνη», είπε.

«Ενώ η χρήση αντιβιοτικών στην παραγωγή τροφίμων δεν είναι ο κύριος παράγοντας των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά λοιμώξεων, μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει. Οποιαδήποτε χρήση ενός αντιβιοτικού έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αντίσταση και ως μέρος μιας προσέγγισης One Health, έχουμε όλοι καθήκον να προστατεύσουμε την αποτελεσματικότητα των ιατρικών και κτηνιατρικών αντιβιοτικών μειώνοντας, βελτιώνοντας ή αντικαθιστώντας τη χρήση. "

ΗΒ μεταξύ των χαμηλότερων χρηστών αντιβιοτικών

Είπε ότι, στην ευρύτερη ευρωπαϊκή εικόνα, οι σημαντικές μειώσεις της χρήσης αντιβιοτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ζώα εκτροφής σήμαινε ότι παρέμεινε μεταξύ των χαμηλότερων χρηστών αντιβιοτικών συνολικά. Είναι επίσης το χαμηλότερο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλους οικιακούς πληθυσμούς και τομείς αγροτικών ζώων.

«Οι προσπάθειες και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν οι κτηνοτρόφοι του Ηνωμένου Βασιλείου και οι επαγγελματίες υγείας των ζώων για να υιοθετήσουν τις αρχές της RUMA σχετικά με τη χρήση αντιβιοτικών και άλλων κτηνιατρικών φαρμάκων με υπευθυνότητα για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων ήταν εκπληκτικές», δήλωσε η κα McLaughlin.

Εκτός από τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του ESVAC από το 2018, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου για τις πωλήσεις αντιβιοτικών για το 2019 για ζώα εκτροφής, μαζί με νέους ειδικούς για τον τομέα στόχους για τη βρετανική κτηνοτροφία για το 2021-2024.

«Έχουμε δει πολλούς τομείς της κτηνοτροφίας να αντιμετωπίζουν νέες ασθένειες και περιβαλλοντικές προκλήσεις ή να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις με τη συλλογή δεδομένων», δήλωσε ο McLaughlin. "Αυτό καθιστά την επικείμενη απελευθέρωση των νέων στόχων και μια" επαναφορά "δραστηριοτήτων πολύ έγκαιρα."

Σε ορισμένους τομείς παρατηρήθηκε μικρή χρήση αντιβιοτικών το 2019 για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων ασθένειας, έτσι και η θεραπεία των ζώων για την προστασία της υγείας και της ευημερίας καθώς και της ασφάλειας των τροφίμων. Αλλά συνολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σε πολύ καλό μέρος, είπε.

«Ενώ αυτές οι προκλήσεις είναι πιθανό να αντικατοπτρίζονται στα δεδομένα πωλήσεων του 2019 σύντομα, οι βελτιώσεις στην κτηνοτροφία, τη διαχείριση και την υπεύθυνη χρήση που υποστηρίζουν την ευρύτερη κατεύθυνση του ταξιδιού αποδεικνύονται ισχυρές και ευρέως επωφελείς.

«Έτσι, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, εκ μέρους της RUMA, για αυτές τις συνεχείς προσπάθειες. Αυτό που βλέπουμε είναι μια πραγματική επίδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται εθελοντικά για να κάνουν ακριβώς το σωστό. "