Η ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων το κύριο αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας

Η ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων το κύριο αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας, που συστάθηκε με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη


Η σημασία της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και η προστιθέμενη αξία που τους προσδίδει, καθιστώντας τα «πρεσβευτές» της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού, αποτέλεσαν αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης της Ομάδας Εργασίας για την ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, που συστάθηκε πρόσφατα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Στη σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου, παρουσία του Υπουργού, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχου Κορασίδη, ο κ. Τσαυτάρης έθεσε τους άξονες πολιτικής του Υπουργείου και τόνισε την αναγκαιότητα της στροφής, τόσο της χώρας μας, όσο και ολόκληρης της Ευρώπης, σε μια γεωργία ποιότητας.

Στην Ομάδα Εργασίας προεδρεύει η Ομότιμη Καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Αντωνία Τριχοπούλου, ενώ συμμετέχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες του κλάδου, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να εκμεταλλευτεί η χώρα μας τη στροφή που πραγματοποιεί η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος όλος προς την ποιότητα, με την καθιέρωση των νέων σημάτων ποιότητας της ορεινής, της νησιωτικής και της παραδοσιακής οικονομίας, ενώ παράλληλα τόνισε την τεράστια σημασία που αποδίδει το ΥΠΑΑΤ στην ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων ως μέσο διείσδυσης τους στις μεγάλες διεθνείς, αλλά και τοπικές αγορές.
Τέλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι τα μέλη της Ομάδας Εργασίας οφείλουν να εργαστούν εντατικά την επόμενη περίοδο, ώστε να καταλήξουν σε χρήσιμα και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα, με απώτερο στόχο πάντα την ενίσχυση της ποιότητας και κατ’ επέκταση της εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ και της νέας ΚΑλΠ προς το σκοπό αυτό.