Αυτή είναι η ομάδα Εργασίας για την επισήμανση Nutri-score

Σύσταση και συγκρότηση Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Nutri-score).

Στη σύσταση και συγκρότηση Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Nutri-score) προχώρησε τη Δευτέρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Σπήλιου Λιβανού. Στόχος της συμβουλευτικής ομάδας θα είναι η παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σχετικά με την παρακολούθηση και γνωμοδότηση επί της εν εξελίξει νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η συμβουλευτική ομάδα συγκροτείται από τους εξής:

  • Ζαμπέλας Αντώνης, πρόεδρος ΕΦΕΤ, Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
  • Χαρουτουνιάν Σέρκος, πρόεδρος ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Καθηγητής Χημείας, Εργαστήριο Φυσιολογίας, Θρέψεως και Διατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
  • Κουρέτας Δημήτρης, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας, Τμήμα Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
  • Παναγιωτάκος Δημοσθένης, Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
  • Χουρδάκης Μιχάλης, αναπληρωτής καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Κοινωνικής - Προληπτικής Ιατρικής και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
  • Δριχούτης Ανδρέας, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή με έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
  • Μαγριπλή Εμμανουέλα, επίκουρη καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

H θητεία των μελών της συμβουλευτικής ομάδας είναι διετής και μη αμειβόμενη.