Επιστολή των μελών του ΓΕΩΤΕΕ για την πρόσκληση πιστοποίησης των Κ.Υ.Δ. του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετά από την δημοσιοποίηση της τελευταίας πρόσκλησης για την πιστοποίηση των ΚΥΔ που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι μάσκες έπεσαν.

Μετά από την δημοσιοποίηση της τελευταίας πρόσκλησης για την πιστοποίηση των ΚΥΔ που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι μάσκες έπεσαν.

Χωρίς την πραγματοποίηση καμίας δημόσιας διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, αγνοώντας πλήρως το θεσμικά κατοχυρωμένα όργανο του κράτους, αλλά και χωρίς  ενημέρωση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μην λάβει γνώση ο εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προχώρησαν σε ανάρτηση της πρόσκλησης στις 18/2/2022.

Ακόμα και ο πιο δύσπιστος μπορεί να αντιληφθεί ότι ο στόχος της διοίκησης του οργανισμού δεν είναι η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους αγρότες αλλά η συρρίκνωση του αριθμού των ΚΥΔ.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να επαναφέρει τα αμαρτωλά ολιγοπώλια του παρελθόντος στο πλαίσιο των δηλώσεων ΟΣΔΕ, θέτοντας εκτός συστήματος τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις των συναδέλφων μας Γεωτεχνικών.

Τις επιχειρήσεις εκείνες, οι οποίες εισερχόμενες εντός του συστήματος μείωσαν το κόστος πολλές φορές στο μισό και παραπάνω από αυτό που πλήρωνε ο παραγωγός αλλά και  αναβάθμισαν τις προσφερόμενες προς αυτούς υπηρεσίες.

Οι θιασώτες του παρελθόντος, εφευρίσκουν κατ’ επίφαση αυστηρότερους όρους, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν ως στόχο την εξόντωση των περισσοτέρων από τις γεωτεχνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αλλά και την αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, μετακυλώντας το «μάρμαρο» στον Έλληνα αγρότη σε μια τόσο δυσχερή για αυτόν εποχή, θέλοντας ξεκάθαρα να μας γυρίσουν χρόνια πίσω, όπου στο σύστημα ήταν λίγοι και οι αγρότες το πλήρωναν ακριβά αυτό. Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχουμε ως υποχρέωση να υπερασπιστούμε το σύνολο των συναδέλφων μας, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους μετατρέψει σε βορά των αλαζονικών τους σχεδίων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη πρόσκληση, επιφυλασσόμενοι για προσφυγή σε κάθε ενέργεια σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, καλώντας έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Υπογράφουν τα κάτωθι οκτώ από τα δεκαπέντε μέλη του ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ,
1. Βαρούδης Λεωνίδας, Μέλος ΔΣ, Κτηνίατρος
2. Γαρδικιώτης Μενέλαος, Γεν. Γραμματέας, Γεωπόνος
3. Λασηθιωτάκη Αικατερίνη, Οργ. Γραμματέας, Γεωπόνος
4. Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα, Μέλος ΔΣ, Γεωλόγος
5. Μπόκαρης Νικόλαος, Μέλος ΔΣ, Δασολόγος
6. Ρήγας Αλέξανδρος, Β’ Αντιπρόεδρος, Δασολόγος
7. Σπυρίδης Ευθύμιος, Α’ Αντιπρόεδρος, Γεωλόγος
8. Τσολιού Ηλιάνα, Μέλος ΔΣ, Κτηνίατρος