Κ.Ιακώβου: "Θα θρηνήσουμε θύματα από τον παράνομο καπνό"

 

Τον εικοσαπλασιασμό των προστίμων για την παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων ζητά με ανακοίνωσή της, η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, μ΄ επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Τα ελαστικά μέτρα και τα χαμηλά πρόστιμα, δεν εμποδίζουν τους διακινητές να προβούν σε εγκληματικές πράξεις. Τα πλημμελήματα, όπως χαρακτηρίζονται στο νόμο οι πράξεις των παράνομων διακινητών – πλανόδιων πωλητών λαθραίων τσιγάρων και χύμα καπνού, αγνώστου προελεύσεως, σε κεντρικά σημεία των πόλεων και στις λαϊκές αγορές, θεωρούμε ότι θα πρέπει και αυτά άμεσα  να χαρακτηριστούν και να τιμωρούνται  πλέον ως κακουργήματα , προτού θρηνήσουμε θύματα. Η
διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στοιχίζει πολύ ακριβά στο Ελληνικό δημόσιο και στην Ελληνική κοινωνία», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

«Εκατομμύρια ευρώ, διαφυγόντων φόρων αφήνουν άδεια τα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου καθημερινά και η ανεργία ολοένα και αυξάνεται στον κλάδο των Καπνοπωλών, Ψιλικατζήδων και Περιπτέρων», τονίζει ο κ.Ιακώβου. «Ο παραδειγματισμός της επιβολής αυστηρών προστίμων και της ποινικής δίωξης σε κακουργηματική μορφή , θεωρούμε ότι θα μειώσει τα ποσοστά της αυξανόμενης άνθισης του λαθρεμπορίου.

Βοηθήστε, έναν σημαντικό κλάδο για την Ελληνική Οικονομία να επιβιώσει και να επιφέρει τους διαφυγόντες φόρους, ως έσοδα στα ταμεία του κράτους μας. Βοηθήστε, τους επαγγελματίες της χώρας, να παραμείνουν υγιείς. Προστατέψτε τους καταναλωτές!».