Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση της αντιπροσωπείας από την Καρδίτσα με τον Γεωργαντά

Τονίστηκε μάλιστα ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα.

Με άδεια χέρια έφυγε η αντιπροσωπεία των αγροτών από τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά στον 6ο όροφο στην Πλατεία Βάθη το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας στην ΕΡΤ δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από τον υπουργό στα ζητήματα που τέθηκαν από τους αγρότες και αφορούσαν το υψηλό κόστος παραγωγής.

Τονίστηκε μάλιστα ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα το ΕΛΓΑ από πλευράς υπουργείου τονίστηκε πως θα πραγματοποιηθούν αλλαγές σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρχουν αυξομειώσεις στα ασφάλιστρα ανά περιοχή με βάση το ύψος των ζημιών,

Όσον αφορά τις χαμηλές τιμές του βαμβακιού από την πλευρά του υπουργείου έγινε λόγος για χρηματιστηριακό προϊόν, για τον ΕΛΓΑ ειπώθηκε ότι θα γίνουν αλλαγές και θα υπάρξουν αυξομειώσεις στα ασφάλιστρα ανά περιοχή με βάση το ύψος των ζημιών, ενώ για τη νέα ΚΑΠ ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια ημερίδα στην Καρδίτσα στις αρχές του 2023 για να υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση των αγροτών.