Η πανδημία της COVID-19 δεν ήταν μόνο μία υγειονομική κρίση, αλλά και μία κρίση για τον τομέα των τροφίμων, καθώς ανέδειξε σοβαρές αδυναμίες στο σύστημα τροφίμων των ΗΠΑ.
Μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί φέτος στις μυδοκαλλιέργειες του Θερμαϊκού Κόλπου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τους καλοκαιρινούς μήνες και είχαν ως αποτέλεσμα τις θανατώσεις στα μύδια της παραγωγής του 2021 σε ποσοστό 50% τουλάχιστον.
Σε αντιδιαστολή με το αιγοπρόβειο γάλα που οι τιμές φτάνουν έως και το 1,30 ευρώ ανά κιλό- με αύξηση της τάξης του 30%- στο αγελαδινό η ζήτηση είναι υποτονική και η τιμή παραμένει καθηλωμένη περίπου στα 40 λεπτά.
«Ψήφο εμπιστοσύνης» λαμβάνουν από τους Έλληνες καταναλωτές τα Ηπειρώτικα παραδοσιακά προϊόντα όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος σχετικής έρευνας που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για λογαριασμό της Περιφέρειας.